Home » D:News » Un senator american, prins cu pistolul în servietă pe Aeroportul Internațional din Hong Kong

Un senator american, prins cu pistolul în servietă pe Aeroportul Internațional din Hong Kong

Un senator american, prins cu pistolul în servietă pe Aeroportul Internațional din Hong Kong
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 25.10.2023

Un senator american a fost arestat de poliția din Hong Kong pentru că atunci când a ajuns pe aeroportul asiatic a avut o armă în bagaj. Politicianul a spus că este vorba despre o greșeală, potrivit CNN.

Senatorul statului Washington Jeff Wilson a fost arestat pe Aeroportul Internațional din Hong Kong și a fost acuzat de deținere a unei arme de foc fără licență. Infracțiunea poate fi pedepsită cu până la 14 ani de închisoare și o amendă de peste 12.000 de dolari. El a fost dus în fața unui judecător care i-a acordat cauțiune.

Politicianul a spus că nu și-a dat seama că a împachetat pistolul în servietă în timp ce el și soția sa plecau într-o vacanță de cinci săptămâni în Asia de Sud-Est, potrivit unui comunicat postat pe site-ul lui.

„A fost o greșeală sinceră”

„A fost o greșeală sinceră. Și mă aștept ca situația să fie rezolvată în scurt timp”, a spus Wilson în declarație.

Wilson a mai spus că „a descoperit arma în timpul zborului între San Francisco și Hong Kong”.

„Nu și-a dat seama că pistolul lui era în servietă”

„Nu și-a dat seama că pistolul lui era în servietă atunci când a trecut prin securitatea aeroportului din Portland, iar agenții de control al bagajelor nu au remarcat acest lucru”, se mai spune în declarație.

Wilson a adăugat că, atunci când avionul a aterizat în Hong Kong, „s-a dus imediat la oficialii vamali și le-a atras atenția asupra problemei”.

Următoarea audiere de la Hong Kong va fi pe 30 octombrie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase