Home » D:News » Un coreean a făcut infarct după ce a încercat să mănânce „caracatiță vie”

Un coreean a făcut infarct după ce a încercat să mănânce „caracatiță vie”

Un coreean a făcut infarct după ce a încercat să mănânce „caracatiță vie”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27.10.2023

Un coreean în vârstă de 82 de ani a suferit un infarct după ce s-a înecat cu tentacule de caracatiță tăiată pe viu. Este vorba despre un fel de mâncare numit san-nakji care conține tentacule care se mișcă în farfurie.

Mâncarea a rămas blocată în gâtul victimei, iar aceasta a făcut stop cardiac, au explicat echipele care au intervenit la fața locului. Oficialii nu au spus dacă bărbatul a supraviețuit, potrivit CNN.

San-nakji se referă la o caracatiță mică, feliată și servită crudă, care este consumată în zonele de coastă sau în piețele de fructe de mare ale Coreei de Sud.

„Caracatiță vie”, dar ucisă înainte de servire

Deși numele felului de mâncare se traduce prin „caracatiță vie”, caracatița este ucisă înainte de servire, iar tentaculele sunt tăiate felii.

Produsul se servește imediat după tăiere, astfel încât nervii tentaculelor sunt încă activi și uneori mișcă în farfurie. Incidente asemănătoare s-au produs și în trecut.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase