Home » D:News » Regele Charles al III-lea, aproape să cadă în timpul vizitei la un cimitir din Kenya

Regele Charles al III-lea, aproape să cadă în timpul vizitei la un cimitir din Kenya

Regele Charles al III-lea, aproape să cadă în timpul vizitei la un cimitir din Kenya
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03.11.2023

Regele Charles al III-lea aproape că a căzut pe iarbă în timpul unei vizite oficiale la un cimitir din Kenya. Monarhul și-a prins piciorul într-o despărțitură dintre iarba naturală și cea artificială, relatează Metro.co.uk.

Monarhul a vizitat cimitirul Kariokor din Nairobi al Commonwealth War Graves Commission, împreună cu regina Camilla.

Regele Regatului Unit și Irlandei de Nord aproape a căzut, împiedicat de iarba artificială pusă pe jos. În timp ce s-a dezechilibrat, Camilla a întins mâna pentru a-l prinde pe Charles, dar acesta a reușit să se echilibreze rapid înainte de a-și pune ochelarii de soare și de a continua mersul. Momentul poate fi vizionat AICI.

„Cea mai mare tristețe și cel mai profund regret”

Cuplul regal a luat parte la un act de comemorare alături de trupele britanice și kenyene.

Regele Charles a declarat poporului kenyan că simte „cea mai mare tristețe și cel mai profund regret” pentru „actele de violență abominabile și nejustificabile” ale Marii Britanii din timpul epocii coloniale.

Nu există „nicio scuză” pentru „fărădelegile” Marii Britanii

El a adăugat că nu există „nicio scuză” pentru „fărădelegile” Marii Britanii în națiunea est-africană, în special împotriva rebeliunii Mau Mau.

El a declarat: „Este intimitatea istoriei noastre comune care a adus laolaltă popoarele noastre. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem și cele mai dureroase momente ale relației noastre lungi și complexe”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase