Home » D:News » Papa Francisc a cerut „oprirea în numele lui Dumnezeu” a războiului

Papa Francisc a cerut „oprirea în numele lui Dumnezeu” a războiului

Papa Francisc a cerut „oprirea în numele lui Dumnezeu” a războiului
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07.11.2023

Papa Francisc a făcut un apel urgent pentru oprirea conflictului din Gaza, solicitând ajutor umanitar și ajutor pentru cei răniți pentru a atenua situația „foarte gravă”, scrie Reuters.

„Mă tot gândesc la situația gravă din Palestina și Israel, unde mulți oameni și-au pierdut viața. Vă rog să încetați în numele lui Dumnezeu, să încetați focul”, a spus el, adresându-se mulțimii din Piața Sfântul Petru după rugăciunea săptămânală Angelus.

„Sper că se va face totul pentru a se evita extinderea conflictului, că răniții vor fi salvați și că ajutoarele vor ajunge la populația din Gaza, unde situația umanitară este foarte gravă”, a mai spus el.

„Să ne gândim la copii, la toți copiii implicați în acest război”

Suveranul pontif și-a reînnoit apelurile pentru încetarea focului și pentru eliberarea ostaticilor luați de Hamas în timpul atacului din 7 octombrie, concentrându-se asupra copiilor, despre care a spus că „trebuie să se întoarcă la familiile lor”.

„Să ne gândim la copii, la toți copiii implicați în acest război, la fel ca în Ucraina și în alte conflicte, viitorul lor este ucis”, a adăugat el.

Francisc, în vârstă de 86 de ani, a cerut deja crearea de coridoare umanitare și a spus că este nevoie de o soluție cu două state pentru a pune capăt războiului dintre Israel și Hamas.

Ce a mai spus Papa Francisc?

Un oficial din domeniul sănătății din Gaza a declarat că peste 9.770 de palestinieni au fost uciși în acest război, care a început atunci când luptătorii Hamas au lansat un atac surpriză asupra sudului Israelului, ucigând 1.400 de persoane și luând ostatice alte peste 240.

Papa a spus că rugăciunile sale s-au adresat și victimelor cutremurului din Nepal, refugiaților afgani și victimelor inundațiilor din Italia.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase