Home » D:News » China va domina lanțul de aprovizionare cu energie solară până în 2026

China va domina lanțul de aprovizionare cu energie solară până în 2026

China va domina lanțul de aprovizionare cu energie solară până în 2026
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 10.11.2023

China va deține peste 80% din capacitatea de producție de energie solară la nivel mondial până în 2026 și va fi capabilă să satisfacă cererea globală anuală pentru cea mai mare parte a deceniului următor, potrivit unui raport al Wood Mackenzie.

Prognoza realizată de firma de cercetare în domeniul energiei Wood Mackenzie vine în contextul în care națiuni precum Statele Unite și India își subvenționează propria producție solară pentru a reduce dependența de produsele fabricate în China în vederea atingerii obiectivelor lor în materie de energie curată, scrie Reuters.

China a investit peste 130 de miliarde de dolari în industria sa solară în acest an, potrivit analizei, și va aduce online peste un terrawatt de capacitate de plachete, celule și panouri solare până în 2024.

Cât a investit China în industria solară?

Acest lucru este suficient pentru a susține cererea globală anuală până în 2032.

Extinderea agresivă a capacității a forțat deja prețurile panourilor solare să scadă dramatic în acest an și provoacă îngrijorare în rândul producătorilor americani care mizează pe o extindere a producției interne sprijinit de guvern.

„China va domina în continuare”

Statele Unite și India împreună au anunțat planuri de capacitate de module de peste 200 gigawați începând cu 2022, potrivit Wood Mackenzie.

„În pofida inițiativelor guvernamentale puternice pentru dezvoltarea producției locale pe piețele de peste mări, China va domina în continuare lanțul global de aprovizionare cu energie solară și va continua să mărească decalajul tehnologic și de costuri față de competitori”, a declarat Huaiyan Sun, autorul raportului, într-un comunicat.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase