Home » D:News » Acord între socialiștii spanioli și partidul separatist catalan

Acord între socialiștii spanioli și partidul separatist catalan

Acord între socialiștii spanioli și partidul separatist catalan
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.11.2023

Partidul socialist al lui Pedro Sánchez a ajuns la un acord cu partidul separatist catalan Junts, deschizând calea pentru formarea unui nou guvern, au anunțat mai multe instituții media spaniole, potrivit The Guardian.

Junts a declarat că va susține un nou guvern cu cele șapte voturi din parlament în schimbul unei legi controversate de amnistie.

Dacă va fi confirmat, acordul ar putea duce la faptul că Sánchez ar putea redeveni oficial prim-ministru în câteva zile.

Cine a calificat acordul drept „rușinos și umilitor”?

Cuca Gamarra, secretarul general al Partidului Popular conservator, s-a pronunțat împotriva acordului dintre partidul socialist spaniol și partidul separatist catalan Junts pentru susținerea guvernului.

Gamarra a calificat acordul drept „rușinos și umilitor”, relatează El País.

„Trebuie să vedem cum va apărea un fugar de justiție dintr-o țară care nu este Spania pentru a ne spune nouă, spaniolilor, cum nu vom putea aplica statul de drept”, a adăugat Gamarra, referindu-se la politicianul catalan exilat Carles Puigdemont.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase