Home » D:News » O nigeriancă a creat cea mai lungă perucă din lume

O nigeriancă a creat cea mai lungă perucă din lume

O nigeriancă a creat cea mai lungă perucă din lume
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 17.11.2023

O nigeriancă a intrat în Guiness Book după ce a confecționat cea mai lungă perucă din lume. Peruca are o lungime de peste 351 de metri, scrie BBC. Guinness World Records a confirmat recordul.

Helen Williams a confecționat peruca de 351,28 de metri în11 zile și a cheltuit două milioane de naira (2.000 de lire sterline: 2.500 de dolari) pentru a crea coafura.

A avut nevoie de 1.000 de mănunchiuri de păr, 12 cutii de fixativ, 35 de tuburi de lipici pentru păr și 6.250 de agrafe de păr.

„Rezultatul este cea mai lungă perucă făcută manual din lume”

În ciuda faptului că a fost peruchier timp de opt ani, ea a spus că nu a fost o sarcină ușoară, deoarece „s-a simțit epuizată” în timpul procesului de confecționare, potrivit BBC.

„Prietenii și familia m-au încurajat. Nu am vrut să îi dezamăgesc, așa că m-am concentrat. Rezultatul este cea mai lungă perucă făcută manual din lume”, a spus ea.

După ce a finalizat peruca, a așezat-o pe o autostradă care leagă orașele Lagos și Abeokuta, pe 7 iulie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase