Home » D:News » Câți ani de închisoare a primit o artistă din Rusia pentru că a lipit etichete anti-război într-un supermarket?

Câți ani de închisoare a primit o artistă din Rusia pentru că a lipit etichete anti-război într-un supermarket?

Câți ani de închisoare a primit o artistă din Rusia pentru că a lipit etichete anti-război într-un supermarket?
Sasha Skochilenko. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 19.11.2023

O artistă din Rusia a fost condamnată la 7 ani de închisoare pentru că a înlocuit etichetele de preț cu mesaje anti-război într-un supermarket.

La câteva săptămâni după invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, Sasha Skochilenko a înlocuit etichete de preț dintr-un supermarket din Sankt Petersburg cu mesaje împotriva războiului, potrivit BBC.

După acest gest, a fost prinsă de polițiștii ruși.

Sasha Skochilenko, o artistă din Sankt Petersburg

Sasha Skochilenko, în vârstă de 33 de ani este o artistă din Sankt Petersburg, este în detenție din luna aprilie 2022, iar condamnarea a venit acum.

Ea a recunoscut fapta și a condamnat acțiunea Rusiei de a intra în război cu Ucraina, imediat ce conflictul a început.

„Forțele rusești au distrus 80% din Mariupol. Pentru ce?”

Avocații au pledat pentru achitarea ei, spunând că, din cauza bolilor cronice de care suferă, riscă să moară în închisoare.

Pe etichetele înlocuite scria: „Forțele rusești au distrus 80% din Mariupol. Pentru ce?” și „Oamenii pe care îi cunosc se ascund de bombele rusești în metrou. Niciunul dintre ei nu este nazist. Opriți războiul”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase