Home » D:News » Starship, cea mai puternică rachetă construită vreodată, a explodat după o nouă lansare

Starship, cea mai puternică rachetă construită vreodată, a explodat după o nouă lansare

Starship, cea mai puternică rachetă construită vreodată, a explodat după o nouă lansare
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 19.11.2023

Nava spațială Starship, deținută de SpaceX, a fost lansată pentru a doua oară, însă evenimentul nu a decurs tocmai conform planurilor. Segmentul de propulsie a explodat deasupra Golfului Mexic, potrivit Reuters.

Nava spațială din două segmente a decolat de la baza de lansare Starbase a companiei deținute de Elon Musk, situată în apropiere de Boca Chica, în Texas.

Racheta Starship s-a ridicat la aproximativ 90 de kilometri deasupra solului, iar după câteva minute, segmentul de propulsie, „Super Heavy”, a explodat după detașare de corpul principal al navei.

Centrul de control SpaceX a pierdut brusc contactul cu Starship

Propulsorul de bază Starship a continuat să se îndrepte spre spațiu, dar după aproximativ 10 minute de zbor, un radiodifuzor al companiei a declarat că centrul de control al misiunii SpaceX a pierdut brusc contactul cu vehiculul.

Sursa: YouTube

A fost cea de-a doua încercare de a lansa Starship, după un alt test de zbor din luna aprilie, atunci când lansarea a sfârșit în același fel, cu o explozie.

Principalul obiectiv al zborului de testare a fost acela de a ridica Starship de la sol și de a duce nava în spațiu la mică distanță de Pământ.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase