Home » D:News » Zeci de persoane evacuate din Gaza vor ajunge în Turcia

Zeci de persoane evacuate din Gaza vor ajunge în Turcia

Zeci de persoane evacuate din Gaza vor ajunge în Turcia
Foto: Profimedia
Publicat: 21.11.2023

Peste 100 de persoane evacuate din Gaza vor ajunge în Turcia, luni, inclusiv zeci de pacienți care vor primi tratament medical în această țară, au declarat ministrul turc al Sănătății și purtătorul de cuvânt al Ministerului turc de Externe.

61 de pacienți, însoțiți de 49 de rude, au sosit în Egipt din Gaza, duminică seara și urmează să fie trimiși, luni, spre Ankara, după ce și-au petrecut noaptea la spitalul Al Arish, a declarat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, potrivit Reuters.

Acesta a declarat săptămâna trecută că Ankara a dorit să aducă în Turcia cât mai mulți dintre cei aproape 1.000 de pacienți cu cancer din Gaza.

Persoane evacuate din Gaza vor ajunge în Turcia

Primii 27 de pacienți au sosit la Ankara joia trecută.

Separat, un grup de 87 de persoane, format din turci, ciprioți turci și rude ale acestora, a sosit duminică, în Egipt din Gaza, și urmează să zboare spre Istanbul la sfârșitul zilei de luni, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oncu Keceli.

44 de turci care au călătorit din Gaza în Egipt la sfârșitul săptămânii au sosit, duminică, la Istanbul, mai transmite de Ministerul de Externe turc.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase