Home » D:News » Coreea de Nord ar putea lansa un satelit în următoarele zile

Coreea de Nord ar putea lansa un satelit în următoarele zile

Coreea de Nord ar putea lansa un satelit în următoarele zile
Foto: Shutterstock
Publicat: 22.11.2023

Coreea de Nord ar putea încerca o a treia lansare în spațiu a unui satelit spion miercuri, la miezul nopții, a anunțat presa japoneză, citată de BBC.

Tokyo a spus că Phenianul a trimis o notificare cu privire la o fereastră de nouă zile pentru lansare. Aceasta se închide pe 30 noiembrie, la 23:59, ora locală, potrivit BBC.

Potrivit notificării, în trei zone maritime ar putea să cadă resturile de la racheta care transportă satelitul. Două zone sunt la vest de Peninsula Coreeană, iar a treia se află la est de insula Luzon din Filipine.

Ce planuri are Coreea de Nord?

Japonia a anunțat că va colabora cu Coreea de Sud pentru a „îndemna cu tărie” Coreea de Nord să nu continue lansarea care ar încălca rezoluțiile ONU.

Anul acesta, autoritățile de la Phenian au mai încercat de două ori să trimită un satelit spion în spațiu. Încercările au eșuat, dar liderul nord-coreean Kim Jong Un nu pare să fie dispus renunțe deoarece un satelit îi va oferi un avantaj strategic.

Consiliul de Securitate al ONU a interzis Phenianului să lanseze sateliți, deoarece consideră că astfel coreenii pot testa rachete interzise.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase