Home » D:News » Piața de smartphone-uri înregistrează creștere după mai bine de 2 ani

Piața de smartphone-uri înregistrează creștere după mai bine de 2 ani

Piața de smartphone-uri înregistrează creștere după mai bine de 2 ani
Foto: Shutterstock
Publicat: 23.11.2023

Piața globală de smartphone-uri a revenit pe creștere în octombrie, după mai bine de doi ani de scădere, ajutată de o revenire pe piețele emergente, potrivit datelor Counterpoint Research, citate de Reuters.

Datele au arătat că volumele lunare de vânzări de smartphone-uri la nivel global au crescut cu 5%, făcând din octombrie prima lună în care se înregistrează o creștere din iunie 2021, întrerupând seria de 27 de luni consecutive de scădere, potrivit Reuters.

Vânzările globale de smartphone-uri au fost sub presiune în ultimii doi ani, afectate de diverse probleme, începând cu lipsa de componente, acumularea de stocuri și prelungirea ciclurilor de înlocuire, a precizat Counterpoint în raportul său.

Piața de smartphone-uri, în creștere

„După o creștere puternică în octombrie, ne așteptăm ca piața să crească și în trimestrul al patrulea din 2023, punând piața pe calea unei redresări treptate în trimestrele următoare”, a precizat firma de cercetare de piață.

Creșterea, care a fost văzută ultima dată în iunie 2021, provenind dintr-o cerere reprimată indusă de COVID-19, a fost acum condusă de piețele emergente, cu o redresare continuă în Orientul Mijlociu și Africa, revenirea Huawei în China și debutul sezonului festiv în India, a adăugat acesta.

Vânzările de smartphone-uri ale Huawei în China au crescut puternic în al treilea trimestru, înregistrând o creștere de 37%, deoarece cumpărătorii au cumpărat telefoanele din seria Mate 60.

Piețele dezvoltate, cu o saturație relativ mai mare a smartphone-urilor, și-au revenit mai greu, se arată în raport, dar acesta a citat lansarea seriei iPhone 15 de la Apple ca fiind un alt factor de creștere.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase