Home » D:News » Organizatorul concertelor lui Taylor Swift din Brazilia, anchetat după moartea unui fan

Organizatorul concertelor lui Taylor Swift din Brazilia, anchetat după moartea unui fan

Organizatorul concertelor lui Taylor Swift din Brazilia, anchetat după moartea unui fan
Sursa foto: Profimedia/IMAGO
Publicat: 26.11.2023

Autoritățile din Rio de Janeiro au început o anchetă a companiei care a organizat spectacolele lui Taylor Swift în Brazilia, după ce un fan a murit.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție Civilă din Rio de Janeiro a declarat pentru NBC News că este investigată presupusa „infracțiune de punere în pericol a vieții și sănătății” spectatorilor de la concertul de pe Stadionul Olimpic Nilton Santos din 17 noiembrie.

Imensa sală de concerte, una dintre primele opriri din etapa internațională a turneului Eras Tour al lui Swift, care a doborât recordurile, a fost plină cu mii de fani, în ciuda temperaturilor caniculare. Printre aceștia s-a numărat și Ana Clara Benevides Machado, care a căzut inconștientă în timpul concertului. Machado a murit la un spital în aceeași noapte.

Fanul a suferit un stop cardiorespirator

Deși cauza decesului nu a fost încă dezvăluită, Departamentul Municipal de Sănătate din Rio a declarat că aceasta a suferit un stop cardiorespirator.

În momentul spectacolului, temperaturile din Rio de Janeiro se ridicau în jurul valorii de 39 grade Celsius – la care se adăuga o umiditate de 70%.

Unii spectatori au leșinat, în timp ce alții s-au plâns de căldură, precum și de accesul limitat la apă.

Un mesaj de scuze pentru cei care „nu au avut cea mai bună experiență posibilă”

Un videoclip care a circulat pe rețelele de socializare în urma spectacolului părea să o arate pe Swift gâfâind după ce a interpretat hitul ei „Bejeweled”. Ea și-a amânat concertul din seara următoare ca urmare a temperaturilor foarte ridicate, scriind pe rețelele de socializare că „siguranța și bunăstarea fanilor mei, a colegilor mei artiști și a echipei trebuie să fie și va fi întotdeauna pe primul loc”.

Cântăreața a deplâns, de asemenea, moartea lui Machado, pe Instagram, spunându-le fanilor că este „copleșită de durere”.

Directorul general al companiei care a organizat concertul, Serafim Abreu, a postat un mesaj de scuze pentru cei care „nu au avut cea mai bună experiență posibilă”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase