Home » D:News » Australia va interzice importul țigărilor electronice de unică folosință

Australia va interzice importul țigărilor electronice de unică folosință

Australia va interzice importul țigărilor electronice de unică folosință
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 30.11.2023

Australia va interzice importul țigărilor electronice de unică folosință începând din ianuarie, într-un efort de a reduce dependența de nicotină la tineri. De asemenea, vor fi introduse noi legi care să împiedice fabricarea, promovarea și furnizarea țigărilor menționate, potrivit BBC.

Autoritățile australiene își propun să elimine complet obiceiul recreațional.

Inițial, utilizarea țigărilor electronice a fost a fost văzută ca o modalitate de a renunța la fumat, dar ministrul sănătății din Australia spune că a creat o „nouă generație de dependență de nicotină”.

Încă nu se știe suficient despre impactul țigărilor electronice

Țigările electronice sunt dispozitive alimentate cu baterii care au cartușe umplute cu lichide care conțin nicotină, arome artificiale și o serie de alte substanțe chimice.

Din 2021, este ilegal ca orice australian să cumpere sau să importe țigări electronice fără prescripție medicală, dar, în ciuda acestor restricții, ratele de dependență au continuat să crească vertiginos.

Experții au avertizat că încă nu se știe suficient despre impactul pe termen lung al obiceiului. Cercetările de la Universitatea Johns Hopkins au legat această practică de boli pulmonare cronice și astm.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase