Home » D:News » Mineritul ține „la suprafață” economia din Peru. Ce planuri are Guvernul țării?

Mineritul ține „la suprafață” economia din Peru. Ce planuri are Guvernul țării?

Mineritul ține „la suprafață” economia din Peru. Ce planuri are Guvernul țării?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 02.12.2023

Sectorul minier din Peru împiedică economia să se scufunde și mai mult în recesiune, a declarat ministrul Economiei, Alex Contreras, potrivit Reuters. Asta în contextual în care autoritățile de la Lima se pregătesc să lanseze un pachet de măsuri de stimulare economică.

Peru, al doilea producător mondial de cupru, a intrat în recesiune în acest an din cauza fenomenului meteorologic El Nino, a scăderii investițiilor private și a efectelor persistente ale protestelor antiguvernamentale de la sfârșitul anului 2022 și începutul acestui an.

Peru mizează pe un impuls din partea parteneriatelor public-private, vizând contracte în valoare de aproape 8 miliarde de dolari anul viitor, a declarat Contreras.

Ministrul a evidențiat un proiect de „hub” portuar, în zona capitalei, Lima, „pentru a face din Peru centrul comerțului internațional al Americii de Sud”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase