Home » D:News » „Distrugerea mediului înconjurător, o ofensă împotriva lui Dumnezeu”. Mesajul Papei Francisc pentru COP28

„Distrugerea mediului înconjurător, o ofensă împotriva lui Dumnezeu”. Mesajul Papei Francisc pentru COP28

„Distrugerea mediului înconjurător, o ofensă împotriva lui Dumnezeu”. Mesajul Papei Francisc pentru COP28
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04.12.2023

Papa Francisc, care nu a putut participa la summitul COP28 privind clima, a cerut liderilor mondiali să găsească o soluție pentru a face față creșterii temperaturilor la nivel global, numind distrugerea mediului înconjurător „o ofensă împotriva lui Dumnezeu”, notează Reuters.

Într-un discurs citit de secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, din cauza stării de sănătate precare a Papei, acesta a spus: „Sunt alături de voi pentru că distrugerea mediului este o ofensă împotriva lui Dumnezeu”.

În același discurs, Suveranul Pontif a arătat: „Frați și surori, este esențial să existe un progres care să nu fie o schimbare parțială de curs, ci mai degrabă un nou mod de a progresa împreună”.

„Religiile lumii trebuie să se unească pentru a se opune devastării mediului”

Papa Francisc a arătat că este esențial ca toate religiile lumii să se unească pentru a se opune devastării mediului înconjurător. Papa plănuia să prezideze deschiderea Pavilionului Credinței la conferința privind clima C0P28 din Dubai, dar o bronșită acută l-a obligat să rămână la Vatican.

Papa Francisc a arătat, duminică, că este esențial ca toate religiile lumii să se unească pentru a se opune devastării „rapace” a mediului înconjurător, relevă Reuters. Papa plănuia să prezideze deschiderea Pavilionului Credinței la conferința privind clima C0P28 din Dubai, dar o bronșită acută l-a obligat să rămână la Vatican.

„Religiile, ca voci ale conștiinței umanității, ne reamintesc că suntem creaturi finite, care au nevoie de infinit”, a spus Papa, menționând că un Pavilion al Credinței a fost o premieră la o conferință COP.

„Pentru că suntem într-adevăr muritori, avem limitele noastre, iar protejarea vieții presupune, de asemenea, să ne opunem iluziei rapace a omnipotenței care ne devastează planeta”, a spus el. Religiile, a mai arătat el, „trebuie să acționeze urgent în favoarea mediului”, să-și educe membrii la „un stil de viață sobru și fratern” în locul celui risipitor și să lucreze pentru o revenire la contemplarea individuală a măreției naturii.

„Aceasta este o obligație esențială pentru religii, care sunt chemate să predea contemplația, întrucât creația nu este doar un ecosistem pe care trebuie să-l conservăm, ci și un dar pe care trebuie să-l îmbrățișăm. O lume săracă în contemplație va fi o lume poluată sufletește, o lume care va continua să se debaraseze de oameni și să producă deșeuri”, a mai arătat Suveranul Pontif.

În discursul său principal de sâmbătă la conferință, Papa Francisc a repetat apelul său pentru eliminarea combustibililor fosili. Sute de instituții catolice din întreaga lume au anunțat că intenționează să renunțe la ele.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase