Home » D:News » Care este starea Papei Francisc? Primește tratament cu antibiotice pentru o inflamație pulmonară

Care este starea Papei Francisc? Primește tratament cu antibiotice pentru o inflamație pulmonară

Care este starea Papei Francisc? Primește tratament cu antibiotice pentru o inflamație pulmonară
Credit foto: VATICAN MEDIA/CPP/HANS LUCAS/Profimedia
Publicat: 28.11.2023

Papa Francisc suferă de o inflamație a plămânilor și se află într-o stare „bună și stabilă”, primind un tratament intravenos cu antibiotice. Își va limita activitățile în următoarele zile pentru a-și conserva forțele, a anunțat Vaticanul, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt Matteo Bruni a precizat, într-un comunicat, că o tomografie computerizată efectuată la un spital din Roma a exclus pneumonia, dar a detectat o inflamație la plămâni care i-a provocat dificultăți de respirație.

„Starea papei este bună și stabilă, nu are febră și starea sa respiratorie se îmbunătățește considerabil”, a spus Bruni.

Papa Francisc va continua să îndeplinească sarcini „mai ușoare”

„Pentru a facilita recuperarea Papei, unele angajamente importante care erau programate pentru aceste zile au fost amânate pentru ca el să își poată dedica timpul și energia recuperării”.

Bruni a adăugat că Francisc va continua să îndeplinească sarcini „mai ușoare”, instituționale, dacă starea sa o va permite.

Papa Francisc urmează să se deplaseze la Dubai pentru a participa la conferința ONU privind schimbările climatice. Comunicatul Vaticanului nu a menționat această călătorie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase