Home » D:News » SUA și Suedia au semnat un acord de cooperare în domeniul apărării

SUA și Suedia au semnat un acord de cooperare în domeniul apărării

SUA și Suedia au semnat un acord de cooperare în domeniul apărării
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07.12.2023

Oficiali din Statele Unite ale Americii și Suedia au semnat un acord de cooperare în domeniul apărării, a anunțat Departamentul de Stat al SUA, potrivit Reuters.

Suedia își consolidează astfel alianțele militare în așteptarea aprobării pentru aderarea la NATO.

„Suedia este un partener puternic și capabil în domeniul apărării, care susține valorile NATO și va consolida și mai mult Alianța odată ce aderarea sa la NATO va fi finalizată. Aderarea Suediei va consolida apărarea noastră colectivă și va spori capacitatea noastră de a răspunde provocărilor de securitate în zona euroatlantică”, a anunțat Departamentul de Stat al SUA.

Când vor aproba Turcia și Ungaria aderarea Suediei la NATO?

Ministrul suedez al Apărării, Pal Jonson, a declarat că speră ca aderarea să aibă loc „cât mai curând posibil”. Demnitarul nordic nu a vrut să dea o estimare a momentului în care Turcia și Ungaria vor aproba aderarea.

Țările menționate sunt singurele membre NATO care nu au dat încă undă verde aderării Suediei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase