Home » D:News » Japonia a autorizat medicamentele derivate din canabis

Japonia a autorizat medicamentele derivate din canabis

Japonia a autorizat medicamentele derivate din canabis
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 10.12.2023

Un tratament pe bază de canabis pentru forme grave de epilepsie, care există în Statele Unite și în unele țări din Europa, face în prezent obiectul unor teste clinice în Japonia. Așa-numitul „canabis medical” este utilizat pentru a calma durerea sau spre a înlătura anxietatea anumitor pacienți.

Parlamentul japonez a adoptat o reglementare privind autorizarea medicamentelor derivate din canabis, relatează franceinfo.

Astfel, Parlamentul japonez a adoptat definitiv reforma legislativă privind canabisul pentru a autoriza medicamentele derivate din această plantă.

Pentru ce e folosit așa-numitul „canabis medical”?

Un tratament pe bază de canabis pentru forme rare și grave de epilepsie, care există în Statele Unite și în unele țări din Europa, face obiectul unor teste clinice în Japonia.

Așa-numitul „canabis medical” este utilizat pentru a calma durerea sau spre a înlătura anxietatea anumitor pacienți.

Pe de altă parte, autoritățile de la Tokyo au înăsprit pedepsele privind consumul de canabis ”în scop recreativ”, arată sursa citată. Pedepsele pentru consumatorii sau posesorii de canabis pot duce până la șapte ani de închisoare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase