Home » D:News » Unde a fost inaugurat cel mai înalt zgârie-nori din Japonia? Atinge 330 de metri!

Unde a fost inaugurat cel mai înalt zgârie-nori din Japonia? Atinge 330 de metri!

Unde a fost inaugurat cel mai înalt zgârie-nori din Japonia? Atinge 330 de metri!
Foto: Profimedia
Publicat: 25.11.2023

Cel mai înalt zgârie-nori din Japonia a fost inaugurat recent la Tokyo.

Azabudai Hills Mori JP Tower, cu o înălțime de 330 de metri, nu este totuși cea mai înaltă structură din Japonia, care rămâne, în continuare, Tokyo Skytree, un turn de radiodifuziune și observare din estul capitalei, care are 634 de metri – relatează AFP.

Dar are un avantaj de 30 de metri față de clădirea Abeno Harukas din Osaka, care a fost anterior cel mai înalt zgârie-nori din Țara Soarelui Răsare.

Potrivit sursei citate, JP Tower și facilitățile din jurul său au o suprafață de 861.700 de metri pătrați și includ spații de birouri, zone verzi, unități rezidențiale, camere de hotel, precum și magazine și restaurante, a precizat dezvoltatorul său, Mori Building.

Cel mai înalt zgârie-nori din Japonia a fost inaugurat

Proiectul de dezvoltare din centrul orașului Tokyo a fost menit să reînnoiască zona plină de case mici din lemn și clădiri vechi, oferind în același timp „infrastructură precum drumuri și parcuri„.

Zona va găzdui aproximativ 20.000 de lucrători de birou și 3.500 de rezidenți atunci când va fi complet ocupată și este de așteptat să primească 30 de milioane de vizitatori pe an, conform dezvoltatorului.

JP Tower ar urma să fie depășit în martie 2028, odată cu finalizarea unei clădiri de 390 de metri înălțime de către Mitsubishi Estate, tot în Tokyo.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase