Home » D:News » Vicepreședintele Lockheed Martin vine în România

Vicepreședintele Lockheed Martin vine în România

Vicepreședintele Lockheed Martin vine în România
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 10.12.2023

Vicepreședintele Lockheed Martin va veni în a treia săptămână a anului la Cluj și București în urma vizitei membrilor Guvernului în SUA: va fi semnat un acord cu Universitatea din Cluj în domeniul inteligenței artificiale, iar la București pentru constituirea centrului de mentenanță pentru F16.

Ministrul Economiei, Radu Ștefan Oprea a declarat, vineri, că în a treia săptămână din luna ianuarie vicepreședintele Lockheed Martin, care răspunde de cooperarea industrială și de relațiile internaționale, va fi în România.

„La Cluj (vine – n.r.) pentru semnarea unui acord / memorandum / protocol în care Lockheed Martin cooperează cu universitatea în domeniul inteligenței artificiale, dar în același timp va fi și la București pentru a începe împreună demersurile de constituire a acestui centru regional de mentenanță pentru ceea ce produce Lockheed Martin. Nu vorbim doar de F16, sunt și multe alte produse, echipamente ale Lockheed Martin. O parte sunt deja efective la companiile private din industria de apărare. Ne dorim consolidarea, ne dorim extinderea capacităților noastre la nivel regional și atunci probabil va fi nevoie de extinderea capacităților de mentenanță în România”, a spus ministrul Economiei.

Cei de la Google, impresionați de calitatea inginerilor din România

În ceea ce privește discuțiile cu Google în SUA, Radu Ștefan Oprea a spus că aceștia au fost impresionați de calitatea inginerilor din România și au spus că din 350 de abgajați, 300 sunt softiști, lucrează în domeniu.

„Ne-au făcut o comparație cu alte state unde au astfel de birouri, spunând că cele din România sunt extrem de performante. (…) Își doresc să își sporească prezența în România, iar discuțiile au fost despre nevoia de a fi implicați în efortul României de digitalizare”, a mai spus Oprea

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase