Home » D:News » Polonia, îndemnată să recunoască parteneriatele între persoane de același sex

Polonia, îndemnată să recunoască parteneriatele între persoane de același sex

Polonia, îndemnată să recunoască parteneriatele între persoane de același sex
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13.12.2023

O instanță europeană specializată în drepturile omului a decis că Polonia trebuie să recunoască parteneriatele între persoane de același sex, potrivit Reuters.

Polonia a încălcat dreptul la respectarea vieții private prin faptul că nu a oferit recunoaștere legală cuplurilor de același sex, a anunțat Curtea Europeană a Drepturilor Omului, punând presiune asupra noului guvern condus de Donald Tusk pentru a schimba rapid legea.

Zece polonezi au argumentat că marea majoritate a statelor membre ale Consiliului Europei oferă cuplurilor de același sex dreptul de a se căsători sau de a încheia uniuni civile înregistrate.

Cum sunt cuplurile de același sex dezavantajate în Polonia?

Ei au mai susținut că în Polonia cuplurile de același sex sunt dezavantajate în domeniul fiscalității, al drepturilor sociale și al dreptului familiei.

Cazul datează de pe vremea guvernării partidului naționalist Lege și Justiție (PiS). PiS susține că extinderea căsătoriei și a adopției la cuplurile gay amenință structurile familiale tradiționale și este dăunătoare pentru copii.

Noul premier, însă, a declarat în timpul campaniei electorale că partidul său va introduce o prevedere pentru parteneriatele între persoane de același sex.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase