Home » D:News » Anchetă în Polonia după izbucnirea unei epidemii misterioase

Anchetă în Polonia după izbucnirea unei epidemii misterioase

Anchetă în Polonia după izbucnirea unei epidemii misterioase
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28.08.2023

O anchetă se desfășoară în Polonia după izbucnirea unei epidemii care a omorât șapte persoane. Autoritățile încearcă să afle dacă epidemia nu a fost provocată intenționat prin contaminarea unor surse de apă, potrivit CNN.

Agenția de securitate din Polonia investighează dacă o epidemie care a ucis șapte persoane în sudul țării ar putea fi rezultatul unei contaminări intenționate a sistemului de apă, au declarat vineri autoritățile.

Bacteria care provoacă boala a fost găsită la 113 pacienți spitalizați în Rzeszow și în zona înconjurătoare, au anunțat autoritățile sanitare. Cele șapte persoane care au murit aveau vârste cuprinse între 64 și 95 de ani și se confruntau cu mai multe probleme de sănătate.

Trebuie verificate diverse scenarii, inclusiv posibila implicare a Rusiei

Serviciile speciale au deschis o investigație pentru a exclude o activitate intenționată. Deși spun că este vorba despre rutină, anchetatorii anunță că trebuie verificate diverse scenarii, inclusiv posibila implicare a Rusiei.

Până în prezent nu a fost găsit niciun indiciu pentru a suspecta un sabotaj. Autoritățile din orașul afectat au luat măsuri suplimentare de tratare a apei și de curățare a echipamentelor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase