Home » D:News » Ce înălțime are cel mai înalt brad din Europa?

Ce înălțime are cel mai înalt brad din Europa?

Ce înălțime are cel mai înalt brad din Europa?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 17.12.2023

Cu o înălțime de 66 de metri, bradul Douglas care domină barajul Renaison din regiunea Roanne, Franța, deține recordul pentru cel mai înalt copac de pe continentul european, scrie sâmbătă Le Figaro.

Regele pădurilor franceze este un brad frumos, cu o „haină” de culoare verde închis.

Celebru în regiunea Roanne, cel mai înalt brad Douglas are 66 de metri înălțime, 130 de ani și domină barajul Renaison (Loire), la o oră de mers cu mașina de Lyon. Deține titlul de cel mai înalt copac din Franța, indiferent de specie.

Cel mai înalt brad din Europa are 130 de ani

A fost plantat la sfârșitul secolului al XIX-lea, împreună cu mulți dintre „semenii” săi. Atunci când barajul a fost construit, în 1891, vegetația era rară și rarefiată.

„Fotografiile din acea vreme arată stepă, stânci, un loc foarte auster”, spune Yves Perrin, consilierul local din Renaison numit „protector” al gigantului.

Zona a fost împădurită cu brazi Douglas, reprezentativi pentru flora Americii de Nord.

„Aceștia au crescut acolo și oferă un peisaj magnific, foarte impresionant”, spune Perrin.

Brazii au format un „filtru protector natural” în jurul structurii folosite de Roannaise des Eaux pentru a furniza apă potabilă în regiune, iar coniferele din lumea nouă se dezvoltă perfect în aceste soluri umede și ușoare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase