Home » D:News » Care este staţiunea de schi cu cel mai bun raport calitate-preţ din Europa

Care este staţiunea de schi cu cel mai bun raport calitate-preţ din Europa

Care este staţiunea de schi cu cel mai bun raport calitate-preţ din Europa
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 18.12.2023

Bardonecchia a fost desemnată staţiunea de schi cu cel mai bun raport calitate-preţ din Europa, înlăturând Borovets din Bulgaria de pe primul loc pentru prima dată din 2019.

Sondajul, realizat de Post Office Travel Money şi Crystal Ski Holidays, compară costurile pentru abonamentele de teleschi, închirierea de schiuri şi ghete, cursurile de schi şi mâncarea şi băuturile pe parcursul unei vacanţe de o săptămână, relatează Financial Times.

Deşi inflaţia şi creşterea costurilor de trai comprimă bugetele de vacanţă ale familiilor, cererea turiştilor pentru excursii şi experienţe rămâne ridicată. Potrivit sondajului realizat de Post Office Travel Money şi Crystal Ski Holidays în rândul a 2.001 adulţi, 12 la sută dintre aceştia plănuiesc o vacanţă la schi între decembrie 2023 şi aprilie 2024.

Clasamentul celor mai bune preţuri la stațiunile de schi

Preţurile în staţiunea de schi italiană pentru un adult au crescut cu doar 1,4% de la an la an, ajungând la 532 de lire sterline.

Deşi se află încă în top 10, preţurile din Borovets au crescut cu 8,2%, ajungând la 554 de lire sterline, în timp ce într-o altă staţiune bulgară, Bansko, preţurile au crescut cu 18,1%, ajungând la 642 de lire sterline, după ce a fost cotată ca fiind cea mai bună valoare în 2018.

O staţiune franceză a apărut pentru prima dată în primele trei locuri în clasamentul celor mai bune preţuri. Le Corbier, din regiunea Auvergne-Rhône-Alpes, percepe 611 lire sterline pentru un abonament de schi pentru adulţi pentru o săptămână, echipament, cursuri, mâncare şi băuturi.

„Costurile din staţiunile de schi vor juca probabil un rol important în alegerea destinaţiei în acest an, deoarece creşterea costului vieţii în Marea Britanie pune presiune asupra sumei de bani pe care pasionaţii de schi o au la dispoziţie pentru vacanţa anuală dedicată sporturilor de iarnă”, a declarat Laura Plunkett, director al Post Office Travel Money.

Cel mai bun raport calitate-preţ pentru familiile de patru persoane

Preţurile au scăzut în nouă din cele 31 de staţiuni analizate anul trecut şi au crescut în 22. Cu toate acestea, doar două dintre aceste creşteri înregistrate sunt mai mari de 10%.

Staţiunea Jahorina din Bosnia şi Herţegovina, oferă cel mai bun raport calitate-preţ pentru familiile de patru persoane, la 1.657 de lire sterline. Passo Tonale la 1.678 de lire sterline şi Bardonecchia la 1.752 de lire sterline, ambele în Italia, au ocupat locurile doi şi trei.

Bansko a pierdut primul loc în topul pentru familii din cauza unei creşteri abrupte a preţurilor cursurilor de schi. Un curs de schi pentru doi adulţi şi doi copii cu vârste cuprinse între şase şi opt ani costă acum 815 lire sterline, faţă de 465 de lire sterline în Jahorina.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase