Home » D:News » Noile stopuri de la Mercedes vor arăta atunci când mașina se conduce singură

Noile stopuri de la Mercedes vor arăta atunci când mașina se conduce singură

Noile stopuri de la Mercedes vor arăta atunci când mașina se conduce singură
Sursa foto: Mercedes-Benz
Publicat: 24.12.2023

Mercedes-Benz încearcă un nou tip de lumină exterioară la mașini în Statele Unite. Noile stopuri Mercedes de culoare turcoaz au primit aprobare pentru a fi folosite drept indicatoare ale modului de conducere autonomă, o nouă încercare interesantă de a găsi un loc pentru vehiculele autonome pe șosele.

Modul de conducere autonomă al Mercedes se numește „Drive Pilot” și este primul sistem de conducere autonomă certificat SAE Level 3, ceea ce înseamnă că atunci când este activat, șoferii nu trebuie să fie în continuu cu ochii pe șosea. Pot chiar să își lase complet mâinile de pe volan și să își ridice picioarele de pe pedale, dar trebuie să preia controlul atunci când sunt avertizați. În prezent, Drive Pilot activează acest nivel de autonomie doar la viteze sub 65 km/h.

În ciuda acestor limitări, Mercedes își depășește competitorii, cum ar fi compania Tesla, ale cărei sisteme Autopilot și Full Self-Driving, ambele SAE Level 2, le cer șoferilor să rămână vigilenți și să își țină mâinile pe volan tot timpul (o măsură de siguranță pe care fanii producătorului auto se mândresc că o ocolesc).

Noile stopuri Mercedes au fost deja aprobate în două state americane

Acum, cu noile stopuri Mercedes unicat care anunță inovațiile producătorului în domeniul condusului autonom, compania pare să aibă o viață mai ușoară cu reglementatorii americani, în timp ce Tesla și divizia de robo-taxi a General Motors, Cruise, se confruntă cu o a atenție suplimentară asupra siguranței sistemelor lor.

Până acum, luminile turcoaz pentru conducere autonomă au primit aprobare în California și Nevada, care sunt și singurele state care au certificat Drive Pilot, notează Futurism.

Potrivit Car and Driver, California îi permite companiei Mercedes să testeze luminile pe vehicule de test timp de doi ani, începând cu începutul anului 2024. Indicatoarele turcoaz vor fi integrate în farurile, stopurile și oglinzile laterale ale acestor vehicule.

Între timp, Nevada a aprobat deja utilizarea luminilor în două modele de producție ale Mercedes: sedanurile EQS și S-class din 2026.

Culoarea noilor lumini nu a fost aleasă la întâmplare

Culoarea distinctivă, o nuanță mai deschisă de albastru, a fost aleasă pentru că nu poate fi confundată cu luminile de poliție sau cu luminile obișnuite de pe mașini. Mercedes a declarat că abordarea sa are rolul de a-i ajuta pe șoferi să se obișnuiască să împartă șoseaua cu vehicule cu conducere autonomă.

De asemenea, inovația va ajuta orice persoană care depășește aceste mașini, inclusiv pe polițiști, să nu se sperie atunci când va vedea că persoana din spatele volanului nu are mâinile pe acesta și nici nu se uită la drum.

Vă recomandăm să citiți și:

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea până la sfârșitul anului

Pakistan a folosit pentru prima oară ploaia artificială împotriva smogului

SECRETELE REVOLUȚIEI din decembrie 1989. PETRE ROMAN și ADEVĂRURILE care nu s-au rostit despre CEAUȘESCU, TERORIȘTI și ION ILIESCU

Cum sunt afectați angajații de „o supradoză de ședințe”

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase