Home » D:News » Un oraș din Franța a făcut transportul public gratuit pentru toţi locuitorii

Un oraș din Franța a făcut transportul public gratuit pentru toţi locuitorii

Un oraș din Franța a făcut transportul public gratuit pentru toţi locuitorii
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 27.12.2023

Oraşul francez Montpellier din sudul Franţei a devenit cea mai recentă metropolă europeană care permite tuturor locuitorilor săi să călătorească cu transportul public gratuit, scrie Ziarul Financiar, care citează The Guardian.

Oraşul francez Montpellier din sudul Franţei a devenit ultima metropolă europeană care permite tuturor locuitorilor săi să călătorească cu transportul public gratuit, scrie The Guardian.

Întregul Luxemburg a renunţat la bilete şi abonamente pentru transportul public în 2020, după ce capitala estonă Tallinn a introdus această politică în anul 2013. Vizitatorii şi turiştii vor plăti în continuare 1,60 euro pe călătorie.

Michael Delafosse, primarul socialist al oraşului cu 500.000 de locuitori, a declarat că iniţiativa face parte dintr-un „angajament european pentru climat şi puterea de cumpărare”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase