Home » D:News » A murit „nașul” pâinii prăjite cu avocado. Cine a fost Bill Granger?

A murit „nașul” pâinii prăjite cu avocado. Cine a fost Bill Granger?

A murit „nașul” pâinii prăjite cu avocado. Cine a fost Bill Granger?
Sursa foto: Profimedia/ IMAGO
Publicat: 28.12.2023

A murit „nașul” pâinii prăjite cu avocado. Bucătarul australian Bill Granger a murit alături de soția și fiicele sale în ziua de Crăciun, potrivit unui comunicat al familiei.

Renumitul bucătar australian și „nașul pâinii prăjite cu avocado„, Bill Granger, avea 54 de ani, scrie Sky News.

Deși cauza decesului nu a fost precizată, presa locală susține că se lupta cu cancerul după ce fusese diagnosticat la începutul anului 2023.

„Va fi păstrat în amintiri ca regele micului dejun”

„Va fi păstrat în amintiri ca regele micului dejun, pentru că a transformat mâncarea fără pretenții în ceva special, plin de strălucire”, a scris familia pe Instagram.

Bucătarul a devenit o vedetă globală cu o carieră de 30 de ani, în care a construit un imperiu de 19 restaurante în Sydney, Londra, Greater Tokyo, Osaka, Fukuoka și Seul. Dar cea mai emblematică creație a sa a fost umila pâine prăjită cu avocado, prima apariție a acestui fel de mâncare apărând în meniul localului său în 1993.

Cea mai emblematică creație a sa, umila pâine prăjită cu avocado

Vedetele de la Hollywood s-au alăturat figurilor din lumea gastronomică pentru a-i aduce un omagiu.

Actrița Gwyneth Paltrow a spus că veste e sfâșietoare, scriitoarea Nigella Lawson a scris că are „inima frântă”, în timp ce și Jamie Oliver a descris vestea ca fiind „sfâșietoare”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase