Home » D:News » Ucraina va primi aproape 200 de rachete de apărare aeriană de la Marea Britanie

Ucraina va primi aproape 200 de rachete de apărare aeriană de la Marea Britanie

Ucraina va primi aproape 200 de rachete de apărare aeriană de la Marea Britanie
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 01.01.2024

Marea Britanie va trimite aproximativ 200 de rachete de apărare aeriană în Ucraina pentru a ajuta la protejarea civililor și a infrastructurii de dronele și bombardamentele rusești, a declarat vineri Ministerul britanic al Apărării, potrivit Reuters.

Transportul are loc în contextul în care Rusia a declanșat vineri unul dintre cele mai mari atacuri cu rachete asupra Ucrainei din timpul războiului, potrivit Kievului, ucigând 18 civili și rănind alte zeci de persoane.

„Putin testează apărarea Ucrainei și hotărârea Occidentului, sperând că poate smulge victoria din ghearele înfrângerii. Dar se înșeală”, a declarat secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps.

„Acum este momentul ca lumea liberă să se unească”

„Acum este momentul ca lumea liberă să se unească și să își redobândească eforturile pentru a obține pentru Ucraina ceea ce are nevoie pentru a învinge”, a mai adăugat acesta, potrivit sursei citate.

Rachetele de apărare antiaeriană, fabricate în Marea Britanie de contractorul din domeniul apărării MBDA, sunt concepute pentru a fi lansate din avioane, inclusiv avioane de luptă Typhoon și F-35, a precizat Ministerul Apărării.

Marea Britanie s-a angajat să acorde sprijin militar Ucrainei în valoare totală de 4,6 miliarde de lire sterline (5,9 miliarde de dolari) pe o perioadă de doi ani.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase