Home » D:News » Noi imagini cu cel mai avansat portavion al Chinei

Noi imagini cu cel mai avansat portavion al Chinei

Noi imagini cu cel mai avansat portavion al Chinei
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04.01.2024

Presa de stat a dezvăluit noi imagini ale celui mai avansat portavion din China. În imagini apar și noile piste de lansare care pot fi folosite de numeroase tipuri de avioane, potrivit Reuters.

Prezentat pentru prima dată publicului în iunie 2022, Fujian a fost proiectat și construit în întregime pe plan intern.

Portavionul este mai mare și mai avansat din punct de vedere tehnologic decât Shandong, dat în funcțiune în 2019, și Liaoning, pe care China l-a cumpărat la mâna a doua din Ucraina în 1998 și l-a reamenajat pe plan intern.

Un sistem care în prezent nu mai este folosit decât de americani

La televiziunea de stat, Fujian a fost prezentat în timp ce era remorcat de o navă mai mică. În imagini au apărut cele trei șine ale sistemului de catapultă electromagnetică de pe punte, arată Reuters.

Fujian a efectuat mai multe teste, inclusiv de acostare, și se pregătește pentru testele pe mare. De asemenea, au fost făcute primele verificări ale sistemului de lansare. Este vorba despre un sistem care în prezent nu mai este folosit decât de americani, pe Ford-Class, o nouă clasă de portavion cu propulsie nucleară în curs de dezvoltare în SUA.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase