Home » D:News » Posibila cauză pentru accidentul de pe aeroportul din Tokyo

Posibila cauză pentru accidentul de pe aeroportul din Tokyo

Posibila cauză pentru accidentul de pe aeroportul din Tokyo
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04.01.2024

Poliția japoneză va verifica dacă în cazul accidentului în care au fost implicate un avion de linie și un avion al Gărzii de Coastă este implicată neglijență profesională, potrivit Reuters.

Departamentul de Poliție Metropolitană va desfășura o investigație pentru a stabili dacă neglijența profesională a provocat coliziunea, au informat Kyodo, Jiji și Nippon TV, citând surse din poliție.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că o unitate specială se află pe aeroport și investighează pista. Unitatea urmează să intervieveze persoanele implicate, dar a refuzat să confirme dacă specialiștii cercetează o posibilă neglijență profesională.

379 de oameni au fost evacuați, iar cinci persoane au murit

Pe lângă ancheta poliției, Consiliul Japonez pentru Siguranța Transportului (JTSB) investighează accidentul, cu participarea agențiilor din Franța, unde a fost construit avionul Airbus, și din Marea Britanie, unde au fost fabricate cele două motoare Rolls-Royce. Aparatele care înregistrează datele de zbor și vocile piloților au fost recuperate.

Resturile carbonizate ale aeronavei JAL au fost îndepărtate de pe pistă.

379 de oameni au fost evacuați dintr-un Airbus A350 de la Japan Airlines care a luat foc după ce s-a ciocnit cu un avion de mici dimensiuni al Gărzii de Coastă. Cinci membri ai echipajului avionului Gărzii de Coastă au murit. Accidentul a avut loc marți, pe aeroportul Haneda, din Tokyo.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase