Home » D:News » Cine sunt persoanele celebre cu care a avut legături Jeffrey Epstein, acuzat de trafic sexual cu minori

Cine sunt persoanele celebre cu care a avut legături Jeffrey Epstein, acuzat de trafic sexual cu minori

Cine sunt persoanele celebre cu care a avut legături Jeffrey Epstein, acuzat de trafic sexual cu minori
Jeffrey Epstein. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05.01.2024

Printre partenerii lui Jeffrey Epstein se numărau miliardari, președinți, celebrități și prinți. Documentele arată că printre contactele sale se numărau investitorul Leon Black, fostul director general Les Wexner și prințul Andrew. Epstein era judecat sub acuzația de trafic sexual cu minori.

La ani de zile după ce Jeffrey Epstein a fost acuzat de trafic sexual cu minori, ies la iveală tot mai multe detalii despre partenerii săi de primă mână, relatează Insider.

Epstein a condus timp de ani de zile „o schemă piramidală de trafic de persoane” din Insulele Virgine americane, au susținut procurorii într-un proces din 2020.

Agresorul sexual condamnat a întreținut o vastă rețea socială și profesională. În timp ce își ținea ascunsă lista de clienți, el se lăuda adesea cu cercul său social de elită, care includea președinți și vedete de la Hollywood.

170 de parteneri ai lui Jeffrey Epstein

Numele a peste 170 de parteneri ai lui Jeffrey Epstein au fost dezvăluite în documente judiciare desecretizate. Pe lângă legăturile cunoscute, precum Bill Clinton și Prințul Andrew, documentele îl numesc pe magicianul David Copperfield și fac lumină în relația lui Epstein cu hair stylistul Frédéric Fekkai.

Epstein, în vârstă de 66 de ani, s-a sinucis într-o închisoare din Manhattan la 10 august 2019, în timp ce aștepta procesul pentru acuzații de trafic sexual cu minori. El se afla în custodia poliției de peste o lună, după ce a pledat nevinovat.

Iată ce se știe despre persoanele celebre care s-au intersectat cu Jeffrey Epstein:

Ghislaine Maxwell, fosta iubită a lui Epstein, a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic sexual de fete tinere pentru Epstein. Maxwell este fiica magnatului media Robert Maxwell. Ea a început să se întâlnească cu Epstein la scurt timp după ce s-a mutat la New York în 1991, a relatat anterior Business Insider. După ce s-au despărțit, documentele judiciare susțin că Maxwell a început să recruteze fete minore cu care să facă sex. FBI a început să investigheze relația lui Maxwell cu Epstein în 2019, în timp ce moștenitoarea britanică se ascundea în Statele Unite sau în Marea Britanie. Maxwell a fost găsită în cele din urmă în New Hampshire, unde a fost arestată pentru trafic sexual și sperjur pe 2 iulie 2020. În decembrie 2021, un juriu federal a condamnat-o pentru cinci acuzații de trafic sexual și conspirație. Procurorii au susținut că Maxwell a lucrat cu Epstein pentru a „recruta, pregăti și, în cele din urmă, abuza” copii.

Ghislaine Maxwell, fosta iubită a lui Epstein

În iunie 2022, un judecător federal a condamnat-o pe Maxwell la 20 de ani de închisoare pentru că a traficat fete pentru a face sex cu Epstein și pentru că ea însăși a abuzat sexual de ele. De asemenea, a fost amendată cu 750.000 de dolari.

Fostul director general al L Brands, Les Wexner, este singurul client confirmat al lui Epstein.

Epstein a devenit un confident de încredere al lui Wexner, în timp ce gestiona averea directorului general, potrivit Vanity Fair. Revista a relatat că Wexner i-a permis lui Epstein să joace un rol activ în L Brands, care deținea la acea vreme Bath & Body Works, Express și Victoria’s Secret.

Les Wexner, singurul client confirmat al lui Epstein

Wexner are o avere netă de 9,81 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Ulterior, Wexner l-a concediat pe Epstein din funcția de administrator. În februarie 2020, L Brands a anunțat că Wexner se va retrage după aproape șase decenii în funcția de director general al companiei. De asemenea, L Brands a anunțat că va vinde pachetul majoritar de acțiuni al Victoria’s Secret firmei de capital privat Sycamore Partners și că va diviza Bath & Body Works într-o companie separată. Compania a fost marcată de controverse în urma unor rapoarte privind maltratarea modelelor și a scăderii vânzărilor.

Fostul președinte Donald Trump l-a considerat cândva pe Epstein un prieten. Trump afirma în 2002 că a avut o prietenie de lungă durată cu Epstein.

„Îl cunosc pe Jeff de 15 ani. Un tip grozav”

„Îl cunosc pe Jeff de 15 ani. Un tip grozav”, a declarat Trump, potrivit New York Magazine. „Este foarte distractiv să fii cu el. Se spune chiar că îi plac femeile frumoase la fel de mult ca și mie, iar multe dintre ele sunt pe partea tânără. Fără îndoială – Jeffrey se bucură de viața lui socială”.

Epstein avea 14 numere de telefon legate de Trump în agenda sa de contacte, a relatat Insider în iulie 2019.

Prințul Andrew și Epstein au fost prieteni apropiați, a relatat The Guardian în 2015. Maxwell i-a făcut cunoștință lui Epstein cu ducele de York în anii 1990, a relatat The Guardian, iar cei doi au devenit prieteni apropiați. Ducele este cel mai tânăr fiu al reginei Elisabeta a Regatului Unit. De asemenea, el a fost criticat pentru că a luat frecvent zboruri pe banii contribuabililor în timp ce era reprezentant special al țării pentru comerț internațional. Acest lucru i-a adus porecla „Airmiles Andy”, potrivit Washington Post.

Membri ai familiei regale și legături regale

Documente judiciare analizate de The Guardian susțin că Epstein a instruit-o pe Virginia Roberts Giuffre, o angajată de 15 ani la complexul Mar-a-Largo al lui Trump, să facă sex cu prințul Andrew în trei ocazii diferite. Palatul Buckingham a declarat în 2015 că acuzațiile împotriva prințului Andrew erau „false și fără niciun fundament”, potrivit The Guardian.

Revista NY Magazine’s Intelligencer a relatat în 2019 că o serie de membri ai familiei regale și legături regale se aflau printre contactele lui Epstein, inclusiv soția de atunci a prințului Andrew, Sarah Ferguson, ducesa de York; și Charles Althorp, fratele prințesei Diana. Intelligencer a raportat că toți trei au fost numiți în cartea neagră a lui Epstein; Ferguson și prințul Andrew au fost, de asemenea, numiți în jurnalul său de bord al avionului privat.

Fostul președinte Bill Clinton a călătorit cu Epstein

Într-un interviu acordat BBC în noiembrie 2019, prințul Andrew a declarat că relația sa cu Epstein i-a adus „oportunități”. Interviul a fost criticat pe scară largă din cauza lipsei de compasiune a prințului Andrew față de victimele lui Epstein și a apărării prieteniei sale cu agresorul sexual condamnat, potrivit Insider. Prințul Andrew a demisionat din funcțiile regale publice câteva zile mai târziu.

Fostul președinte Bill Clinton a călătorit cu Epstein în 2002 și 2003, a confirmat un reprezentant al lui Clinton. O declarație publicată în iulie 2019 de purtătorul de cuvânt al lui Clinton, Angel Ureña, a spus că fostul președinte a călătorit în Europa, Asia și de două ori în Africa cu avionul privat al lui Epstein. Personalul lui Clinton și agenții Secret Service au mers, de asemenea, în aceste călătorii, care aveau ca scop promovarea activității Fundației Clinton, potrivit declarației.

Documente judiciare desecretizate în iulie 2020 arată că Virginia Giuffre a declarat că Clinton a vizitat, de asemenea, insula lui Epstein – lucru pe care fostul președinte l-a negat.

Clinton și Epstein nu au mai vorbit de „mai bine de un deceniu”

Clinton a declarat pentru New York Magazine, prin intermediul unui purtător de cuvânt, că Epstein a fost „atât un finanțist de mare succes, cât și un filantrop angajat, cu un simț ascuțit al piețelor globale și o cunoaștere aprofundată a științei secolului XXI”.

Ureña a mai spus că Clinton și Epstein nu au mai vorbit de „mai bine de un deceniu” și că Clinton „nu știe nimic despre crimele teribile” de care a fost acuzat Epstein.

Actorul Kevin Spacey și comediantul Chris Tucker au făcut, de asemenea, excursii cu Epstein.

„Se vorbește despre mine ca și cum l-aș fi cunoscut pe Jeffrey Epstein”

Epstein, Clinton, Spacey și Tucker au petrecut o săptămână în 2002 vizitând proiecte de combatere a SIDA în Africa de Sud, Nigeria, Ghana, Rwanda și Mozambic pentru Fundația Clinton, potrivit New York Magazine.

Spacey a fost, de asemenea, acuzat de agresiune sexuală, dar în decembrie 2019, The New York Times a relatat că acest caz a fost retras. Reclamanta, o terapeută în vârstă de 62 de ani, murise în luna septembrie a aceluiași an.

Atunci când Spacey a depus mărturie într-un alt caz de agresiune sexuală împotriva sa, în octombrie 2022, a confirmat că a zburat cu avionul lui Epstein. „Se vorbește despre mine ca și cum l-aș fi cunoscut pe Jeffrey Epstein, ca și cum aș fi fost un prieten important al acestuia și, pentru că am fost în acest avion, am zburat de fapt spre ceea ce se numea Insula Pedo”, a declarat Spacey, potrivit Law & Crime. „Și, deși este adevărat că l-am întâlnit pe Jeffrey Epstein în acea călătorie, nu l-am mai văzut niciodată și nu am fost niciodată pe nicio insulă”.

Tucker a declarat într-un interviu din 2021 pentru All Urban Central că a fost în excursie cu Clinton, dar nu știa că se aflau în avionul privat al lui Epstein.

Suficiente dovezi pentru a cere o condamnare pe viață

Fostul ministru al Muncii, Alexander Acosta, a colaborat cu echipa de avocați a lui Epstein pentru a aranja un acord de recunoaștere a vinovăției, după ce Epstein a fost acuzat de solicitare de prostituție și de racolare de minore pentru prostituție în Florida, în 2007. O investigație realizată de Miami Herald a dezvăluit că Acosta, pe atunci procuror al SUA, avea suficiente dovezi împotriva lui Epstein pentru a cere o condamnare pe viață. În schimb, acesta s-ar fi întâlnit cu unul dintre avocații lui Epstein, care s-a întâmplat să fie un fost coleg al lui Acosta.

În acordul de recunoaștere a vinovăției rezultat, Epstein a executat 13 luni într-o aripă privată a unei închisori, pe care a putut să o părăsească șase zile pe săptămână pentru a lucra în biroul său.

Acosta a scris pe Twitter în 2019 că este „încântat că procurorii din New York merg mai departe cu un caz bazat pe noi dovezi”. Acosta a demisionat din funcția de ministru al Muncii la 12 iulie 2019.

Publicistul Peggy Siegal a planificat o petrecere cu vedete pentru Epstein și prințul Andrew la conacul din New York al lui Epstein în 2010.

O fotografie înrămată a prințului moștenitor atârnată pe perete

Siegal, cunoscută pentru că a găzduit evenimente de promovare a unor filme precum „The Big Short”, „Argo” și „The Revenant”, l-a invitat pe Epstein la proiecții după ce acesta a fost eliberat din închisoare în 2010, potrivit The New York Times.

„Eram un fel de fată din oraș care cunoștea o mulțime de oameni”, a declarat Siegal pentru The Times. „Și cred că asta a vrut de la mine, un fel de evenimente sociale despre New York”.

Siegal a planificat, de asemenea, o cină pentru Epstein și prințul Andrew la casa sa din Upper East Side. La eveniment au participat Katie Couric, George Stephanopoulos și Chelsea Handler, a relatat The Times.

Un purtător de cuvânt al lui Siegal a declarat pentru Insider în 2019 că relația ei cu Epstein a fost una socială, nu profesională.

Netflix, FX și Annapurna Pictures și-au întrerupt legăturile cu Siegal în iulie 2019, după ce legătura ei cu Epstein a devenit publică, a relatat Variety.

Epstein declara pentru The Times că a vorbit des cu prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman.

Epstein a declarat că MBS a vizitat de multe ori conacul său din Manhattan și că avea o fotografie înrămată a prințului moștenitor atârnată pe perete, potrivit reporterului James B. Stewart de la New York Times. Reprezentanții lui MBS nu au răspuns solicitării Insider de a face comentarii.

Epstein a pretins că l-a consiliat pe directorul general al Tesla, Elon Musk, potrivit The New York Times. Un reporter susținea că Epstein i-a spus că Elon Musk l-a căutat pentru a-l ajuta să gestioneze probleme financiare în 2018.

Epstein i-a spus reporterului James B. Stewart că i-a promis că a promis că va păstra caracterul privat al activității sale pentru Tesla din cauza condamnării sale anterioare. Epstein a avertizat, de asemenea, că atât Musk, cât și Tesla vor nega legătura lor cu Epstein dacă aceasta va deveni publică, a relatat Times.

Într-o declarație pentru Insider în august 2019, un purtător de cuvânt al lui Musk a negat afirmațiile lui Epstein potrivit cărora ar fi fost consilier al CEO.

Musk, Epstein și Mark Zuckerberg

Musk și Maxwell au fost fotografiați la o petrecere de după Oscaruri organizată de fostul editor al Vanity Fair Graydon Carter pe 2 martie 2014, în West Hollywood.

Musk, Epstein și Mark Zuckerberg, directorul general al Meta, au fost invitați la o cină pe care cofondatorul LinkedIn, Reid Hoffman, a organizat-o cândva după ce Epstein a fost eliberat din închisoare în 2008, a relatat Vanity Fair în 2019.

Directorul MIT Media Lab, Joi Ito, a lucrat în tăcere cu Epstein pentru a asigura donații anonime, a relatat Vanity Fair.

De asemenea, Epstein a lucrat ca intermediar între MIT Media Lab și Bill Gates pentru a aranja donațiile, potrivit Vanity Fair.

Cofondatorul LinkedIn, Reid Hoffman, a vizitat insula privată a lui Epstein în ceea ce a declarat pentru Wall Street Journal că a fost o călătorie de strângere de fonduri.

De asemenea, un proces a scos la iveală legătura lui Epstein cu fostul guvernator al Insulelor Virgine americane, John P. de Jongh, în perioada în care acesta era în funcție.

Magicianul David Copperfield a fost menționat în documente

Directorul general al Barclays, Jes Staley, este investigat de autoritățile britanice din cauza prieteniei sale cu Epstein.

Directorul general al Apollo Global Management, Leon Black, l-a angajat pe Epstein în calitate de consilier.

Magicianul David Copperfield a fost menționat în documentele judiciare legate de rețeaua sexuală a lui Epstein, desecretizate la 3 ianuarie 2024. În 2016, Johanna Sjoberg, o victimă a lui Epstein, a declarat că l-a întâlnit pe Copperfield la casa lui Epstein, unde acesta a făcut trucuri în timpul unei cine. Magicianul părea să fie un prieten al lui Epstein, a spus Sjoberg, și a întrebat-o dacă „era conștientă că fetele erau plătite pentru a găsi alte fete”. Ea a adăugat că Sarah Kellen, care lucra pentru Epstein și Maxwell, și o altă fată erau de asemenea prezente. „Mi s-a părut tânără”, a spus Sjoberg despre cealaltă fată. „M-am gândit că ar putea fi mai tânără decât vârsta de colegiu, dar a trebuit să presupun, pentru sănătatea mea mintală, că era fiica unuia dintre prietenii lui.”

Epstein a încercat să „găsească niște fete” pentru celebrul hairstylist Frédéric Fekkai.

Documentele desecretizate la 3 ianuarie 2024 aruncă o nouă lumină asupra relației lui Epstein cu celebrul hairstylist și antreprenor Frédéric Fekkai.

Sjoberg spunea, în 2016, că, în timp ce îi făcea masaj lui Epstein, l-a auzit pe acesta „sunând pe cineva și spunând că Fekkai este în Hawaii. Putem găsi niște fete pentru el?”.

Fekkai a fost cunoscut anterior ca având o relație cu Epstein, care a plătit pentru ca asistentele sale să aibă întâlniri cu stilistul. În 2019, The Daily Beast a relatat că stiliștii Fekkai făceau vizite la domiciliu la conacul din Palm Beach al lui Epstein și că Fekkai a zburat cu avionul privat al lui Epstein împreună cu Ghislaine Maxwell.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase