Home » D:News » Motivul pentru care un australian care a dat 20.000 de dolari pe încălțăminte falsificată nu-și mai poate recupera banii

Motivul pentru care un australian care a dat 20.000 de dolari pe încălțăminte falsificată nu-și mai poate recupera banii

Motivul pentru care un australian care a dat 20.000 de dolari pe încălțăminte falsificată nu-și mai poate recupera banii
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06.01.2024

Un bărbat din Melbourne, Australia, a cheltuit 30.000 de dolari australieni (aproximativ 20.000 USD) pe șapte perechi de Nike Air Jordan 1 false. Nu își poate recupera banii.

Agentul imobiliar i-a dat în judecată pe vânzătorul adolescent de 17 ani și pe tatăl acestuia, solicitând o rambursare, dar cazul său a fost recent respins, a relatat BBC.

„Dacă acordul ar fi fost încheiat atunci când vânzătorul avea 18 ani, rezultatul ar fi putut fi diferit”, a spus Katherine Metcalf, membră a Tribunalului civil și administrativ din Victoria, în hotărârea de respingere.

Un „escroc și un artist al escrocheriei”

Vânzătorul anonim a cumpărat patru perechi de Dior x Air Jordan 1 în ediție limitată, care au fost disponibile doar prin intermediul unui sistem de loterie la momentul lansării lor. Pentru acestea, el a cheltuit între 3.800 de dolari australieni (2.549 de dolari) și 10.000 de dolari australieni (6.708 de dolari). De asemenea, a dat 2.690 de dolari australieni (1.805 dolari) pentru trei perechi de alte Air Jordan în diverse variante de culori.

Odată ce cumpărătorul a primit pantofii, însă, a observat „defecte”, potrivit tribunalului, și a contactat adolescentul pentru o rambursare. Vânzătorul nu a răspuns niciodată, așa că a luat legătura cu tatăl adolescentului. Cei doi au mers apoi la un specialist, care îl cunoștea pe adolescent ca fiind un „escroc și un artist al escrocheriei”.

O persoană minoră nu are capacitatea legală de a semna un contract

Cu toate acestea, tatăl și fiul au susținut că adidașii erau autentici.

În octombrie 2023, cumpărătorul a sesizat tribunalul, dar cazul său a fost respins recent din cauza vârstei vânzătorului. Conform legislației statului Victoria, o persoană minoră nu are capacitatea legală de a semna un contract sau de a face rambursări, ceea ce anulează dreptul cumpărătorului de a-și recupera banii. Și, deși tatăl s-a implicat, nici acest lucru nu a fost suficient pentru a-l face pe adolescent să plătească restituirea.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase