Home » D:News » Cel mai cunoscut lider de bandă din Ecuador a evadat din închisoare

Cel mai cunoscut lider de bandă din Ecuador a evadat din închisoare

Cel mai cunoscut lider de bandă din Ecuador a evadat din închisoare
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 10.01.2024

Cel mai cunoscut lider de bandă din Ecuador a dispărut dintr-o închisoare de maximă securitate. Sute de polițiști îl caută pe bărbatul care nu a mai fost găsit în celula sa, potrivit BBC.

Adolfo Macías Villamar, cunoscut sub numele de „Fito”, este liderul Los Choneros, o bandă puternică despre care se crede că a fost în spatele unora dintre revoltele mortale din închisoare din ultimele luni.

Bărbatul era ținut în aripa de maximă securitate a unei închisori din Guayaquil.

A jucat un rol în asasinarea candidatului la președinție Fernando Villavicencio

Poliția a anunțat că absența lui a fost observată abia în 7 ianuarie. Autoritățile nu știu dacă Fito a reușit să părăsească închisoarea sau dacă se ascunde undeva înăuntru. Sute de polițiști cercetează închisoarea La Regional din Guayaquil. Aceasta este situată într-un complex mai mare de închisoare care are cinci penitenciare și peste 12.000 de deținuți. Fito și-a petrecut ultimii 12 ani în La Regional.

Fito este suspectat că anul trecut a jucat un rol în asasinarea candidatului la președinție Fernando Villavicencio. El sfidează adesea autoritățile, cel mai recent lansând un videoclip muzical în care vorbește despre faptele sale criminale. Videoclipul a fost parțial înregistrat în închisoare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase