Home » D:News » Teste ADN pentru a găsi stăpânii de câini care nu curăță în urma lor

Teste ADN pentru a găsi stăpânii de câini care nu curăță în urma lor

Teste ADN pentru a găsi stăpânii de câini care nu curăță în urma lor
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.01.2024

Autoritățile din regiunea italiană Bolzano au decis să apeleze la teste ADN pentru a combate murdărirea străzilor cu excremente de câine, relatează Reuters.

Odată ce o bază de date de înregistrare a ADN-ului câinilor va fi funcțională, agenții de curățenie stradală și lucrători din domeniul sanitar vor putea să colecteze mostre din excrementele neîndepărtate de pe străzi de proprietarii câinilor și să le facă teste de laborator. După care vor putea da de urma proprietarilor, care vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 50 și 500 de euro.

Orice proprietar care va refuza efectuarea profilului ADN pentru câinele său va fi sancționat cu amenzi cuprinse între 292 și 1.048 de euro.

O bază de date pentru aproape 40.000 de câini

Autoritățile din Bolzano afirmă că lucrează la o bază de date pentru aproape 40.000 de câini din zonă, a declarat directorul departamentului veterinar Paolo Zambotto. Aproximativ 10.000 au fost deja înregistrați. „Bolzano primește câteva sute de plângeri pe an de la cetățeni cu privire la gestionarea necorespunzătoare a terenurilor publice. Mai mult de jumătate sunt pentru câini”, a spus Zambotto.

Înregistrarea ADN va deveni obligatorie începând cu sfârșitul lunii martie. Proprietarii vor trebui să facă teste de sânge pentru câinii lor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase