Home » D:News » Avertisment pentru chinezi să nu cadă în plasa „frumuseților exotice”

Avertisment pentru chinezi să nu cadă în plasa „frumuseților exotice”

Avertisment pentru chinezi să nu cadă în plasa „frumuseților exotice”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28.01.2024

China și-a avertizat cetățenii în privința „frumuseților exotice” care încearcă să îi prindă în mrejele agențiilor de spionaj străine, relatează BBC.

Ministerul Securității de Stat de la Beijing a informat că un chinez, Li Si, a mers la un club de noapte în timp ce se afla într-o călătorie în străinătate și a fost ulterior șantajat de spioni străini.

Titlul postării WeChat a ministerului a fost: „Vânătoare de frumuseți? Puteți deveni pradă”.

„În cele din urmă, Li a fost complet redus la o marionetă”

Li, care se presupune că lucrează pentru o firmă de stat, nu a știut că activitățile sale erau urmărite până când mai mulți „străini voinici în uniformă” au dat buzna în camera sa și l-au fotografiat dezbrăcat, potrivit postării ministerului.

Aceștia au folosit apoi fotografiile pentru a-l șantaja pe Li și pentru a-l constrânge să se alăture organizației lor de informații. Li a predat laptopul său de lucru de teamă. „În acest fel, computerul care conținea aproape 10 ani de informații clasificate a căzut în mâinile organizației de spionaj”, se mai arată în postarea ministerului.

„În cele din urmă, Li a fost complet redus la o marionetă, la mila grupului de informații străine, și a cauzat un prejudiciu incomensurabil securității naționale a Chinei”, a precizat ministerul. Acesta a adăugat că Li a fost arestat și va fi supus unui „proces riguros”.

Un sentiment de nesiguranță în rândul liderilor chinezi

Analiștii spun că astfel de avertismente reflectă un sentiment de nesiguranță în rândul liderilor chinezi.

Ministerul Securității de Stat, care funcționează ca agenție de informații și poliție secretă a Chinei, a tras din ce în ce mai multe semnale de alarmă în rândul cetățenilor cu privire la pericolele legate de spionii străini.

De asemenea, ministerul a făcut publice cazurile de persoane arestate pentru spionaj în China. La începutul acestei luni, ministerul a informat că Beijingul a reținut o persoană despre care se presupune că spiona pentru serviciul de informații externe al Marii Britanii, MI6.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase