Home » D:News » Oamenii din Catalonia nu mai au voie să-și spele mașinile sau să-și umple piscinele

Oamenii din Catalonia nu mai au voie să-și spele mașinile sau să-și umple piscinele

Oamenii din Catalonia nu mai au voie să-și spele mașinile sau să-și umple piscinele
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 02.02.2024

Locuitorilor din Catalonia li se interzice să-și spele mașinile și să-și umple piscinele. Autoritățile locale au luat decizia deoarece regiunea se confruntă cu o secetă fără precedent. 

Pachetul de măsuri va afecta aproximativ șase milioane de oameni din 200 de comunități, atât urbane cât și rurale, potrivit Reuters. Măsurile se vor aplica și în al doilea oraș ca mărime din Spania, Barcelona.

Decizia a fost luată după ce specialiștii au avertizat că rezervoarele cu apă au pierdut aproape 16% din cantitatea totală.

Copacii vor fi irigați doar cu ape reziduale

Copacii vor fi irigați doar cu ape reziduale, în timp ce umplerea piscinelor va fi interzisă, inclusiv la unitățile turistice. Piscinele vor fi alimentate doar parțial la cluburile sportive, dar administratorii vor fi nevoiți să închidă dușurile.

Încălcarea noilor prevederi va fi pedepsită cu amenzi de până la 3.000 de euro.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase