Home » D:News » Națiunea fără teritoriu care are cel mai rar pașaport din lume

Națiunea fără teritoriu care are cel mai rar pașaport din lume

Națiunea fără teritoriu care are cel mai rar pașaport din lume
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 03.02.2024

Cel mai rar pașaport din lume este emis de Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta. Organizația este și o națiune cu statut de observator la ONU deși nu are teritoriu. În prezent, în lume există aproximativ 500 de pașapoarte emise de ordinul-națiune, potrivit CNN.

Cavalerii de Malta au apărut ca un ordin cavaleresc în Ierusalim în jurul anului 1099. În prezent are peste 13.000 de membri care trăiesc în toate regiunile lumii. Națiunea are reprezentant la ONU, constituție și propriile timbre, monede și pașapoarte. Ordinul emite chiar și plăcuțe de înmatriculare auto deși nu are teritoriu și drumuri.

În prezent, există doar aproximativ 500 de pașapoarte diplomatice în circulație, ceea ce îl face cel mai rar pașaport din lume. Primele pașapoarte au fost eliberate de Ordinul de Malta în anii 1300, atunci când reprezentanții săi circulau prin lumea largă.

Cine primește cel mai rar pașaport din lume?

Pașaportul Ordinului este rezervat membrilor Consiliului Suveran și conducătorilor misiunilor diplomatice și familiilor acestora .

Două treimi dintre membrii Schengen recunosc pașaportul diplomatic al Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase