Home » D:News » Ce despăgubiri a primit un bărbat concediat pentru că nu era „distractiv” la serviciu?

Ce despăgubiri a primit un bărbat concediat pentru că nu era „distractiv” la serviciu?

Ce despăgubiri a primit un bărbat concediat pentru că nu era „distractiv” la serviciu?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 06.02.2024

Un caz bizar din Franța a atras atenția lumii întregi. Un angajat a fost concediat pentru că nu era „distractiv” la locul de muncă și pentru că nu se conforma valorilor „fun & pro” ale companiei. Va primi despăgubiri de jumătate de milion de euro.

„Cazul a făcut înconjurul lumii”, spune râzând Olivier Bongrand, avocat specializat în dreptul muncii, notează Le Parisien.

Cu excepția unui nou recurs la Curtea Supremă franceză, această dispută pare să fi ajuns la final. Curtea de Apel din Paris tocmai a ordonat reangajarea unui bărbat care a fost concediat pentru că nu era „distractiv la locul de muncă” și a acordat o despăgubire de aproape 500.000 de euro.

Domnul T și-a dat angajatorul în judecată

În noiembrie 2022, Curtea de Casație se pronunțase deja în favoarea reclamantului, denumit „domnul T”, afirmând că acesta avea dreptul să nu participe la „chefurile” organizate la locul de muncă în weekend.

Domnul T, un consultant angajat în 2011, fusese concediat pentru incompetență și pentru „nepotrivire culturală” cu valorile „fun și pro” ale companiei. El criticase organizarea de „seminarii și petreceri de weekend cu băuturi, care au dus frecvent la consum excesiv de alcool, încurajat de asociați, care puneau la dispoziție cantități mari de alcool, și de practici care implicau promiscuitate, intimidare și incitare la diverse excese”.

Domnul T și-a dat angajatorul în judecată. Curtea de Apel din Paris a respins, în martie 2021, plângerea acestuia, însă Curtea de Casație a decis că acest lucru a fost greșit.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase