Home » D:News » Unul dintre ultimii aliați ai Taiwanului vrea să dezvolte o relație cu China

Unul dintre ultimii aliați ai Taiwanului vrea să dezvolte o relație cu China

Unul dintre ultimii aliați ai Taiwanului vrea să dezvolte o relație cu China
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 07.02.2024

Guatemala, unul dintre ultimii aliați ai Taiwanului, vrea să stabilească relații comerciale cu China. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe din Guatemala. Tara din America Centrală vrea să-și păstreze și relațiile cu Taiwan, a anunțat ministrul, în exclusivitate, pentru Reuters.

Guatemala este unul dintre puținii aliați rămași ai Taiwanului.

„Suntem interesați să îi abordăm pentru a încerca să dezvoltăm o relație în jurul comerțului. O facem publică, aceasta nu este o ambuscadă împotriva Taiwanului sau a Statelor Unite”, a spus ministrul de Externe din Guatemala, Carlos Ramiro Martinez.

China a încercat să influențeze alte state să renunțe la legăturile cu Taiwan

China consideră că Taiwanul este o parte a teritoriului său. De-a lungul timpului, China a încercat să influențeze alte state să renunțe la legăturile diplomatice formale cu Taiwan. Acestea au acceptat să întrețină legături cu Taiwan datorită schimburilor economice avantajoase. Totuși, în ultima perioadă, presiunea Chinei a produs rezultate și unele state au renunțat la relațiile oficiale cu Taiwan.

În prezent, Taiwan are relații diplomatice formale cu doar 12 țări din America Centrală și de Sud, din Oceania, din Africa și din Europa. Este vorba despre Belize, Guatemala, Paraguay, Haiti, Saint Kitts și Nevis, Sfânta Lucia și Saint Vincent și Grenadine din America Latină și Centrală, Insulele Marshall, Palau și Tuvalu din Pacific, Eswatini din Africa și Vatican din Europa.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase