Home » D:News » Un olandez este cel mai longeviv pacient cu transplant de inimă din lume

Un olandez este cel mai longeviv pacient cu transplant de inimă din lume

Un olandez este cel mai longeviv pacient cu transplant de inimă din lume
Foto: Shutterstock
Publicat: 10.02.2024

Un olandez a fost recunoscut drept „cel mai longeviv pacient cu transplant de inimă din lume” după operația din 1984 de la Londra. Bert Janssen a primit o inimă de la un donator la Spitalul Harefield din Londra. El supraviețuiește de 39 de ani.

Olandezul în vârstă de 57 de ani a doborât recordul mondial pentru cel mai longeviv pacient care a supraviețuit cel mai mult timp unui transplant de inimă, scrie Sky News.

Bert Janssen trăiește de 39 de ani cu inima donată, pe care a primit-o la Spitalul Harefield din Londra în 1984. Această realizare a fost recunoscută acum de Guinness World Records.

Un transplant de inimă nu fusese niciodată efectuat în Țările de Jos

Janssen a avut simptome asemănătoare gripei și a fost diagnosticat la vârsta de 17 ani cu cardiomiopatie, o afecțiune care afectează capacitatea inimii de a pompa sânge în tot corpul.

Un transplant de inimă nu fusese niciodată efectuat în Țările de Jos, dar cardiologul lui Janssen avea legături cu Harefield și cu profesorul Sir Magdi Yacoub, pionierul în materie de transplanturi, care a făcut operația când Janssen avea 18 ani.

„Totul a decurs foarte repede”

Transplantul său a fost cel de-al 107-lea transplant efectuat la Harefield.

„Totul a decurs foarte repede. La numai o săptămână după ce a ajuns la Harefield, două inimi au devenit disponibile în urma unui accident de mașină grav petrecut în Londra”, își amintește Janssen.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase