Home » D:News » Ce pot face băncile inteligente instalate în centrul istoric din Brașov?

Ce pot face băncile inteligente instalate în centrul istoric din Brașov?

Ce pot face băncile inteligente instalate în centrul istoric din Brașov?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 12.02.2024

Primele bănci inteligente, cu panouri fotovoltaice, încărcătoare pentru telefoane, internet, senzori de temperatură și de poluare și cu iluminat inteligent, au fost montate în centrul istoric din Brașov.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov, șase bănci inteligente se vor găsi în zona centrului istoric. Trei au fost deja amplasate în zona Teatrul Dramatic, pe promenada de pe b-dul Eroilor și la Primăria Brașov. Celelalte trei vor fi amplasate în Piața Sfatului, piața Sf. Ioan și în Parcul Titulescu.

Băncile sunt dotate cu: panouri fotovoltaice, montate în locul șezutului, două sloturi USB de încărcare, încărcător inductive, iluminat inteligent, conexiune la internet WiFi, senzor calitatea aerului PM 2,5 și pot transmite mesaje audio preînregistrate. De asemenea, au un sistem de localizare pe hartă, care permite orientarea turiștilor.

Mobilier urban care produce energie

Valoarea fiecărei bănci montate pe amplasament este de 31.000 lei, fără TVA.

Brașov este orașul din România cu cea mai accelerată tranziție către un oraș verde, cu investiții majore, cum ar fi transportul în comun electric, amenajarea de piste de biciclete sau soluții ecologice de producere a energiei pentru consumul public. De astăzi venim și cu o soluție de mobilier urban care produce energie prin intermediul panourilor fotovoltaice”, a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase