Home » D:News » Un brașovean a vânat un cerb, apoi a abandonat trofeul și pielea în râul Olt

Un brașovean a vânat un cerb, apoi a abandonat trofeul și pielea în râul Olt

Un brașovean a vânat un cerb, apoi a abandonat trofeul și pielea în râul Olt
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 21.07.2022

Un brașovean în vârstă de 38 de ani are dosar penal, după ce a vânat un cerb pe fondul de vânătoare Drăguș, iar cu ajutorul altor patru bărbați au dus animalul acasă, unde l-au tranșat, apoi au abandonat trofeul și pielea animalului în râul Olt.

Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov fac cercetări pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj și uz de armă, fără drept, după ce, în noaptea de 11 spre 12 iulie, un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din localitatea Beclean, județul Brașov, ar fi braconat pe fondul vânătoare Drăguș.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Poliția Română, bărbatul, cu ajutorul altor patru persoane, ar fi vânat un exemplar de cerb, apoi l-ar fi transportat la domiciliul său, unde l-ar fi tranșat. Ulterior, el a abandonat trofeul și pielea animalului în râul Olt.

Partida de vânătoare, efectuată în afara perioadei stabilite pentru vânatul de cerb

„În continuarea cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că partida de vânătoare s-ar fi efectuat în afara perioadei stabilite pentru vânatul de cerb, iar bărbatul, în vârstă de 38 de ani, nu deține autorizație de vânătoare”, potrivit IGPR.

În zilele de 14 și 15 iulie 2022, polițiștii Inspectoratul de Poliție Județean Brașov – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov, Secția de Poliție Rurală Voila și Poliția municipiului Făgăraș au făcut trei percheziții domiciliare, în localitatea Beclean, județul Brașov. În urma acestora, au fost identificate și indisponibilizate mai multe bunuri, respectiv 11 arme letale de vânătoare, o armă letală de tir sportiv, mai multe tipuri de muniție, precum și aproximativ 200 de kilograme de carne de vânat, specia cervide.

Cercetările în cauză sunt continuate de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov, în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase