Home » D:News » Un film bazat pe o carte a unui autor român, cu Russell Crowe în rol principal, are premiera în SUA

Un film bazat pe o carte a unui autor român, cu Russell Crowe în rol principal, are premiera în SUA

Un film bazat pe o carte a unui autor român, cu Russell Crowe în rol principal, are premiera în SUA
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 16.02.2024

Filmul „Sleeping Dogs”, un film cu câștigătorul de Oscar Russell Crowe, bazat pe o carte a autorului român Eugen Ovidiu Chirovici, urmează să fie lansat în cinematografele din SUA pe 22 martie 2024, transmite, miercuri, Ambasada SUA la București.

Filmul „Sleeping Dogs” urmărește povestea unui fost detectiv criminalist (Russell Crowe) cu pierderi de memorie care trebuie să rezolve o crimă brutală doar pentru a descoperi secrete terifiante din trecutul său uitat.

Filmul este bazat pe romanul „Cartea oglinzilor” de Eugen Ovidiu Chirovici, scrie Ambasada SUA la București, pe pagina de Facebook.

Romanul „Cartea oglinzilor” a fost tradus în 39 de limbi

Născut în Făgăraș, județul Brașov, Eugen Ovidiu Chirovici s-a născut în 1964, a lucrat ca jurnalist în anii 1990 și începutul anilor 2000, după care a ocupat o serie de funcții publice. În 2017 a publicat primul său roman englezesc, „Cartea oglinzilor”. A fost tradus în 39 de limbi, conform site-ului autorului.

Înainte de „Cartea oglinzilor”, Chirovici a publicat romane, povestiri scurte și câteva lucrări de non-ficțiune.

„Cartea oglinzilor” a fost bine primită în Brazilia, Italia, Spania și Mexic.

În paralel cu vânzarea drepturilor de autor pentru ediția tipărită, au fost vândute și drepturile de adaptare cinematografică. După discuții cu mai multe vedete de top de la Hollywood, producătorii au decis să opteze pentru Russell Crowe.

„Am considerat că a fost o alegere foarte, foarte bună”

„Am considerat că a fost o alegere foarte, foarte bună pentru că l-am văzut în acest rol”, a declarat Chirovici, potrivit Romania-Insider.com.

Cu un buget de 32 de milioane de dolari, „Sleeping Dogs” a fost filmat în Australia. Alături de Russell Crowe, în film apar nume mari din cinematografie, precum Karen Gillan, cunoscută din seria „Gardienii Galaxiei”, „Jumanji” sau „Thor”, și actorul Tommy Flanagan, văzut în „Braveheart”, „Gladiator”, „Alien vs. Predator” sau „Sin City”.

Filmul va avea premiera pe 22 martie în Statele Unite și în cele peste 30 de țări care au cumpărat deja drepturile de difuzare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase