Home » D:News » Crabii de pe Insula Crăciunului, „împiedicați să migreze” din cauza secetei extreme

Crabii de pe Insula Crăciunului, „împiedicați să migreze” din cauza secetei extreme

Crabii de pe Insula Crăciunului, „împiedicați să migreze” din cauza secetei extreme
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20.02.2024

Vremea neobișnuit de secetoasă a întârziat migrația anuală a milioane de crabi roșii de pe Insula Crăciunului către mare, acolo unde se împerechează, relatează Reuters.

Peste 100 de milioane de crabi roșii trăiesc pe Insula Crăciunului din Oceanul Indian, o mare parte din această insulă fiind declarată parc național. Crabii de aici sunt unici pe insulă și sunt protejați de legislația australiană.

Autoritățile spun că vremea „excepțional de secetoasă” a împiedicat migrația din acest sezon.

„Crabii au fost împiedicați să migreze”

„În ultimele 12 luni, am avut aproximativ jumătate din media noastră de precipitații pentru această perioadă, iar acest lucru a fost suficient pentru ca insula să arate extrem de uscată și prăfuită”, a declarat Brendan Tiernan, coordonatorul programului de teren pentru speciile amenințate din cadrul Parks Australia.

„Crabii au fost împiedicați să migreze”, a mai spus el.

Insula arată „extrem de uscată și prăfuită”

Anul acesta este pentru prima dată când crabii au migrat atât de târziu, în februarie, de când Parks Australia a început să urmărească migrația în anii 1980, a adăugat el.

În timpul migrației, crabii călătoresc din interiorul insulei spre ocean, unde se împerechează. Femelele rămân apoi în vizuinile din apropierea oceanului pentru a-și cloci ouăle, iar masculii se întorc în interior.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase