Home » D:News » Una dintre cele mai înalte clădiri din vestul Europei devine hotel

Una dintre cele mai înalte clădiri din vestul Europei devine hotel

Una dintre cele mai înalte clădiri din vestul Europei devine hotel
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 22.02.2024

Una dintre cele mai înalte clădiri din vestul Europei și-a schimbat proprietarul și se va transforma în hotel. Este vorba despre Turnul BT din Londra care a fost cumpărat de o companie cu afaceri în domeniul hotelier. Valoarea tranzacției este de 275 de milioane de lire sterline, potrivit Sky News.

Compania BT Group a dezvăluit miercuri că a fost de acord să vândă turnul de 177 de metri înălțime pentru suma de 275 de milioane de lire sterline. Cumpărătorul este MCR Hotels.

Compania de telecomunicații a explicat că a luat decizia deoarece serviciile digitale au făcut ca turnul să-și piardă din importanță. Noul proprietar intenționează să-l transforme în hotel. Totuși, transformarea va ține foarte mulți ani deoarece BT are nevoie de timp ca să-și strângă echipamentele.

Era cea mai înaltă structură din Londra la inaugurare

De asemenea, transformarea clădirii în hotel presupune lucrări de amploare atât în interior, cât și la exterior. Modificarea va fi făcută după consultarea comunității deoarece clădirea reprezintă un reper.

La inaugurare, în 1965, BT Tower era cea mai înaltă structură din Londra. La acest capitol a fost depășit de Turnul NatWest în 1980.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase