Home » D:News » Un nou medicament împotriva cancerului pancreatic metastatic

Un nou medicament împotriva cancerului pancreatic metastatic

Un nou medicament împotriva cancerului pancreatic metastatic
Foto: Shutterstock
Publicat: 23.02.2024

Un nou medicament numit Nal-IRI a fost aprobat pentru finanțare de către Agenția Italiană pentru Medicamente (AIFA). Nal-IRI utilizează nanotehnologia pentru a-și atinge ținta și a demonstrat o îmbunătățire semnificativă a ratei de supraviețuire a pacienților cu cancer pancreatic metastatic.

Eficacitatea Nal-IRI a fost demonstrată în cadrul studiului de fază III Napoli-1. Studiul a arătat că Nal-IRI a crescut durata mediană de supraviețuire de la 4,2 la 6,1 luni, cu o reducere de 33% a riscului de deces, conform Il Messaggero.

Nal-IRI este un medicament destinat tratării bolilor rare. Este primul medicament aprobat pentru tratamentul de linia a doua a cancerului pancreatic metastatic.

Nal-IRI exploatează tehnologia nanoparticulelor lipozomale

Romano Danesi, profesor de farmacologie la Universitatea din Milano, a declarat că, din cauza slabei sale vascularizări, acest neoplasm este caracterizat de cantitatea limitată de medicament care poate ajunge la celulele tumorale.

Pentru a ocoli această limitare, Nal-IRI exploatează tehnologia nanoparticulelor lipozomale.

Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai greu de diagnosticat neoplasme, cu o rată de supraviețuire la 5 ani de 11% la bărbați și 12% la femei. Acesta este singurul cancer al tractului gastrointestinal care nu și-a îmbunătățit supraviețuirea în 40 de ani.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase