Home » D:News » Amendă de proporții pentru platforma de turism Booking

Amendă de proporții pentru platforma de turism Booking

Amendă de proporții pentru platforma de turism Booking
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 25.02.2024

Autorităţile din Spania pregătesc o amendă istorică pentru compania Booking Holdings, care operează platforma de turism Booking, pe fondul unor acuzaţii cu privire la practicile anticoncurenţiale ale platformei.

Amenda propusă de autorităţile de concurenţă din Spania se ridică la 486 de milioane de euro. Autorităţile au acuzat compania de turism de practici anticoncurenţial, cum ar fi faptul că nu le permite operatorilor hotelieri să listeze pe propriul website preţuri mai mici decât cele pe care le listează pe platforma Booking, potrivit FT, citat de Ziarul Financiar.

De cealaltă parte, Booking Holdings a respins acuzaţiile şi a explicat că nu ar fi în interesul consumatorului ca preţurile de pe platformă să fie mai mari, conform unor surse citate de Financial Times.

„Suntem dezamăgiţi de propunere”

Decizia finală asupra amenzii va veni în următoarele luni, după cum a anunţat compania.

„Suntem dezamăgiţi de propunere”, a transmis Booking Holdings într-o declaraţie, adăugând că intenţionează să conteste amenda în cazul în care decizia asupra ei devine una finală.

Booking este de facto cea mai mare agenţie de turism din lume în funcţie de capitalizarea de piaţă. Compania este listată pe bursa americană Nasdaq şi are o capitalizare de peste 136 de miliarde de dolari.

Acţiunea autorităţilor din Spania vine într-un context în care autorităţile de reglementare din mai multe pieţe încearcă să obţină un anumit grad de control asupra industriei de tehnologie, mai ales dacă au dovezi că acestea operează în detrimentul companiilor locale.

UE a blocat încercarea Booking de a cumpăra o companie rivală

Anul trecut, Uniunea Europeană a blocat încercarea Booking de a cumpăra compania rivală Eraveli din Suedia, o companie mai mică, dar care are în portofoliu branduri precum Gotogate sau Mytrip. Trebuie menţionat că decizia de la Bruxelles s-a ciocnit de cea a autorităţilor din Marea Britanie, care aprobaseră anterior tranzacţia.

Recent, Bruxelles a anunţat o amendă de 500 de milioane de euro pentru Apple, acuzând compania că încalcă legile europene prin modul în care gestionează accesul la serviciile de streaming de muzică.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase