Home » D:News » Alexei Navalnîi era la un pas să fie eliberat, înainte să moară în închisoare

Alexei Navalnîi era la un pas să fie eliberat, înainte să moară în închisoare

Alexei Navalnîi era la un pas să fie eliberat, înainte să moară în închisoare
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 27.02.2024

Echipa lui Alexei Navalnîi a declarat că un schimb de prizonieri care l-ar fi inclus pe acesta era aproape de a fi finalizat chiar înainte de moartea sa în închisoare. Maria Pevcikh, aliată a lui Navalnîi, spune că acesta a fost ucis pentru că Putin nu putea tolera gândul că era liber.

Criticul Kremlinului, în vârstă de 47 de ani, a murit pe 16 februarie după ce a petrecut mai mult de trei ani în spatele gratiilor, provocând indignarea și condamnarea liderilor occidentali și a susținătorilor săi.

Președintelui rus Vladimir Putin „i s-a propus să îl schimbe pe ofițerul FSB și ucigașul Vadim Krasikov, care ispășește o pedeapsă pentru crimă la Berlin, cu doi cetățeni americani și Alexei Navalnîi”, a declarat Maria Pevchikh, aliată a acestuia, conform AFP.

Alexei Navalnîi „ar fi trebuit să fie eliberat în zilele următoare”

„Am primit confirmarea că negocierile erau în curs de desfășurare și se aflau în stadiul final”, după doi ani de discuții între Moscova, Washington și Berlin, a adăugat ea. „Navalnîi ar fi trebuit să fie eliberat în zilele următoare”, a adăugat ea.

Potrivit Reuters, Maria Pevcikh a afirmat că Navalnîi a fost ucis o zi mai târziu pentru că Putin nu putea tolera gândul că era liber.

Întrebată în legătură cu aceste afirmații în timpul unei ședințe de informare obișnuite, purtătoarea de cuvânt a guvernului german a refuzat să comenteze.

Moscova arestează cetățeni americani sub acuzații nefondate

Krasikov ispășește o condamnare pe viață în Germania pentru uciderea în 2019 a fostului comandant separatist Zelimkhan Khangoshvili într-un parc din Berlin, despre care autoritățile germane spun că a fost ordonată de serviciile de informații rusești.

Washingtonul a acuzat Moscova că arestează cetățeni americani sub acuzații nefondate pentru a-i folosi ca monedă de schimb pentru a obține eliberarea unor ruși condamnați în străinătate.

Printre cetățenii americani reținuți în Rusia se numără fostul pușcaș marin american Paul Whelan și reporterul de la Wall Street Journal Evan Gershkovich, ambii acuzați de spionaj.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase