Home » D:News » Papa Francisc a spus care este „cel mai urât pericol al timpului nostru”

Papa Francisc a spus care este „cel mai urât pericol al timpului nostru”

Papa Francisc a spus care este „cel mai urât pericol al timpului nostru”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 02.03.2024

Astăzi, cel mai urât pericol este ideologia de gen, care anulează diferențele, spune Papa Francisc: „Anihilează diferențele și face ca totul să fie egal. Bărbatul și femeia, în schimb, se află într-o tensiune fructuoasă”.

„Am cerut studii privind această ideologie urâtă a timpului nostru, care anihilează diferențele și face ca totul să fie la fel. A anula diferențele înseamnă a anula umanitatea. Bărbatul și femeia, în schimb, se află într-o tensiune fructuoasă”, a spus Papa Francisc în discursul la Conferința privind antropologia vocațiilor.

„Dacă este adevărat că fiecare dintre noi are o misiune”, se arată în textul pregătit de Papa, citit însă de unul dintre colaboratorii săi, mons. Filippo Ciampanelli, „adică suntem chemați să oferim propria contribuție la îmbunătățirea lumii și la modelarea societății, îmi place să amintesc întotdeauna că aceasta nu este o sarcină exterioară încredințată vieții noastre, ci o dimensiune care implică însăși natura noastră, structura ființei noastre de bărbat și femeie după chipul și asemănarea lui Dumnezeu”.

„Nu doar că ni s-a încredințat o misiune, dar fiecare dintre noi este o misiune”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase